Reklama

Reklama

Black Mountain Side

Trailer

Obsahy(1)

Keď skupinka archeológov v severnej časti Kanady objaví neznámu mimozemskú štruktúru, datujúcu sa do obdobia desať tisíc rokov pred naším letopočtom, zdá sa, že všetci budú stáť pri zrode svetovej senzácie. Keď však z ničoho nič začnú prepadať pocitom úzkosti či rôznym vidinám, nepotrvá dlho, aby jeden po druhom nadobudli presvedčenie, že sú sami pre seba nebezpečnejší, než sa pôvodne domnievali. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MÍRNÉ SPOILERY: Vzhledem k tomu, jak film skončil, mírně krotím své ovace. Ale za "objasnění o co go" s "Tim Dotyčným", si to pět hvězd zaslouží. Filozofické vyustění, zamyšlení se nad lidskou rasou a Vesmírem. Ty vole. To jsem nečekal. Každá postava sympatická, Shane Twerdun v roli Jensena nejvíc. Každej člen týmu něčim specifickej, důležitej. Technik, doktor, profesor atd. vizuál skvělej, bez střihové sekvence výborný a perfektně vtáhnou do děje. Gore je jen pár, ale solidní. Při některých momentech jsem ani nedýchal :-) špičková atmosféra, bez hudebního soundtracku. Opravdu výborné dialogy, takové civilní, místné a neřeší tam píčoviny. Něco se i divák dozví "o tom". Na každej záběr co byl v noci, jsem se kurevsky těšil "díky hlasu." Jen dopilovat úplný konec s medvědí pastí a bylo by to fakt úžasný. Krásné vytržení mimo realitu, do zasněženého psycha! Pokud někdo bude mít podobný film, šup s tim do zpráv ke mě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže čo robíte po zvyšných 19 hodín?“ – „Chlastáme.“ Snežná výprava megaodľahlého miesta mohla byť síce ešte prepracovanejšia a vizuálne lákavejšia, ale aj napriek tomu je Black Mountain Side skvelá hororová záležitosť. Samozrejme, všetci tu skloňujú legendárnu Carpenterovu Vec a majú pravdu, ale Black Mountain Side si ide svojou vlastnou cestou. Obsahuje nechutné fyzické veci, ale ide skôr o detaily, ktoré tvorcovia dávkujú len veľmi opatrne, nečasto. Snímka je ladená skôr do psychologickej roviny, no aj tak je to poriadne solídny nervák (z finálneho „strieľania“ ma doteraz mrazí). Postavy sa mi páčili, neboli nejako extra prepracované, ale šlo o sympaťákov, ktorým sa dali držať palce. Mojím favoritom sa stal herec Michael Dickson, ktorý mi strašne pripomínal môjho bývalého šéfa Borisa K. zo závodu na výrobu kŕmnych zmesí, skombinovaného s Ľubošom Filkorom z druhej a siedmej série markizáckej Farmy. Absurdný dojem som potom mal z veliteľa stanice (v podaní Shanea Twerduna), ktorý sa v scénach, v ktorých mal nasadené slnečné okuliare, neskutočne podobal na Jona Bernthala. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být hodně dobré, kdyby někdo lépe napsal i obsadil role. Nejedná se o úplný průser, na postavách koneckonců film stojí, mysteriózní sněhovou paranoiu ale nejvíc rozbíjí náhlé a nevěrohodné hysterické výlevy. Skoro jako by se některé scény natočily na první dobrou a nehledělo se ani na to, že se bijou s předchozí scenáristickou průpravou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistická variace na Věc, i když není vůbec jisté, zda podivná stavba, jejíž část skupina archeologů za pomoci domorodců odkryla, je mimozemského původu. Teorie o bakterii spící pod ledem, halucinace, stres, vyčerpání, nespavost, příchozí z hvězd - stačí, když si divák vybere, ale mluvící jelen mu v tom moc nepomůže. A pokud se někdo rozhodne odejít či utéci, pak nejbližší civilizace je pouhých 90 mil na jih. Jen je třeba dávat pozor na medvědí pasti! Pomalé tempo asi nesedne každému, konverzační drama by se dalo odbýt i na divadelních prknech. Nevadí mi nedostatek trikových efektů nebo strohá výprava, vadí mi, že i s minimálním rozpočtem nebyla plně využita tamější příroda, jelikož ta sama má tajemné kouzlo, kterým dokáže uhranout. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Holduji divným filmům, mám je rád. Takže když se v první polovině nic nestane, načež přijde jelen, který si myslí, že je bůh, nastane brutální redukce osob a začnou se krátit končetiny, to pomalejší tempo v oné první polovině neježe mi nevadí, ale dává i vcelku smysl. Minimalističnost a snaha z "ničeho" vykřesat "něco" navíc buduje slušnou atmosféru, která spolu s kamerou tvoří vcelku snesitelnou "věc". ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama