Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 3

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (158)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituji, že jsem i přes nepříznivý zdravotní stav do kina nakonec vyrazil a tuhle libovku si mohl vychutnat na velkém plátně. Úvod byl vzhledem ke stopáži vcelku logicky pomalejší a nabídl spíše zábavnou podívanou, nicméně sranda z toho přestala být poměrně rychle, ač nějaké ty úsměvné momenty se linuly celým filmem – nejen dceruška dokázala dobře pobavit a např. hrábě v hlavě byly opravdu kouzelné :-) Ale časem šlo více a více do tuhého, události nabíraly jasnější rozměr, takže otěže převzaly spíše drsnější a působivější scény – jednou z nejlepších je bez debat vymítací rituál a jakýsi souboj na dálku, ten měl opravdu super náboj. Atmosféra nadále houstne až by se v samotném závěru dala krájet. Ten je, jak už to u hororů bývá, trochu zvláštní a z mého pohledu malinko rozpačitý, to ale na kvalitě celého snímku nic nemění. 86% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, u které už plakát dával tušit, že půjde o kvalitní hororovou podívanou. Zpočátku jsem byl překvapený, kolik tam bylo humoru, který to zajímavě odlehčuje; postupně ale dost přituhuje, a ke konci (který stále nepřichází, protože ten film je opravdu hodně dlouhý) už je to dost peklo, které na mě osobně působilo jako něco hodně nevídaného, a byl jsem z toho dost hotový - ale současně i trochu naštvaný, protože jsem se v tom nakonec ztratil, a prase aby se v tom vyznalo, kdo byl vlastně kdo. Jinak slabší povahy by zhlédnutí tohodle filmu měly podle mě dobře zvážit - mojí přítelkyni, která na to koukala se mnou, se pak celou noc zdály děsivé sny a pořád se budila ze spaní vyděšená, že ji prý něco sahalo na nohu a tak, což zde zmiňuji jen tak mimochodem. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Uřvaný, ubulený, uječený a nesympatický postavy posílají jinak hodně slušnej mystery thriller o třídu níž (přesně tak tomu bylo u Chasera) + dvě hysterický rituální scény, který dohání k naprostýmu šílenství! Výslednej dobrej dojem udělala finální půlhodina. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kvílení mělo rozhodně našlápnuto k tomu, být vynikajícím filmem. Atmosféra, vesnice, herecká parta, na začátku i pár vtipných momentů a do toho zvláštní případy, na jejichž vyřešení se divák vyloženě těší. Jenže čím víc začínaly být nadpřirozené, tím menší byla moje víra v solidní scénář. Pak se začnou objevovat červené oči, šamani a nakonec je z toho tak trochu nesmyslný mišmaš. Alespoň, že se jim podařilo udržet napětí. 3* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouhý to je, ale pořád je to pekelně hutná bramboračka, v níž se mísí kriminální thriller, jemnej humor a zaklínačskej horor, jak ho rád preferoval Hong Kong zejména v 70. a 80. letech. S přihlédnutím na to, že tu významnou roli hrajou šamani, halucinogenní houby a jeden Rohatej, mohl by se tenhle vál zdát jako přeplácanej, ale věřte, že příběh ve vážný rovině nejen funguje, ale postupně i skvěle graduje a po ne zcela jasnym závěru dokonce škemrá o další nášup. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama