Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Na analfabeta sice vypadal Fassbender moc inteligentně, ale bez něj by byl film plochej jak baterka. Na první pohled syrové, špinavé drama o bandě lidí pohybujíc se na hraně zákona, na ten druhý překvapivě citlivý příběh o otcích a synech. A je fajn vidět Fassbendera v nějakém malém filmu, tak akorát za pěkný tři hvězdičky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Anglickí cigáni a ich život. Prebývanie na vatrisku v karavanoch, naháňačky s fízlami a krádeže. Do toho despotická hlava rodiny, ktorej sa pokúša postaviť syn a začať vlastný život s rodinou mimo tohto začarovaného kruhu. Viac naháňačiek, viac nadávok a viac lepšej akcie a menej tých nezmyslených drístov a Gleesonovho kyslého ksichtu a bol by to silný snímok. Tak len ultraslabé 3 z 5 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má slušné herecké obsazení, což by se solidní příběhovou nadstavbou mělo dát dohromady slušný výsledek. Bohužel, Trespass Against Us trpí zejména u dynamičnosti a návaznosti některých scén, což má za následek zmatenou a roztříštěnou filmovou podívanou, u níž budete po většinu času kroutit hlavou nad tím, čemu se to proboha Michael Fassbender (zase) upsal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Adam Smith a Alastair Sidons toho nechávajú toľko akoby pod povrchom, až ich filmu chýba skutočná dramatickosť. Otec so synom sa síce občas dostanú do konfliktu, ale nikdy nie natoľko, aby z toho vyplynulo niečo zásadné pre vývoj deja. Prvá polovica je myslím výborne rozohraná, postupom času, kedy sa majú veci vyhrocovať, ale príde iba k určitému skratovému rozhodnutiu, smerujúcemu k akémusi symbolickému, melancholickému finále. Samozrejme nás tvorcovia presviedčajú, že hlavná postava síce nie je vzor cnosti, ale myslí to dobre a my s ňou tým pádom musíme sympatizovať. Kto tu vlastne za všetky trable môže, to je tá najzásadnejšia otázka filmu, na ktorú sa ale zase celkom ľahko odpovedá. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Adam Smith ve svém celovečerním hraném debutu natočil až překvapivě nezajímavou nudu. Jistě, studie společenské spodiny s dvěma výraznými hereckými představiteli v čele je bezesporu zajímavý nápad, realita je ovšem trochu někde jinde. Hodinu a půl dlouhý náhled pod pokličku kriminální kočovné komunity nenabízí ve výsledku nic nad rámec žánrové rutiny, čím by diváka zaujal, vyjma zmíněného Gleesona a Fassbendera, kteří hrají na výbornou. [50%] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama