Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

kondor77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je znát změna režiséra. Nicméně výprava standartní (oproti hře přidali jen pár pixelů navíc) a narozdíl od hry si stále nemohu najít cestu k Elí, která se chvílemi chová jako píč*. V rámci hry mi její drzost a sebevědomí přišla skoro až přitažlivá, zde otravná. Asi je to od začátku špatně zvolenou herečkou. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gradujúca atmosféra, vo vizuálne dokonalom obale, avšak keď nahliadneme za oponu vidíme len čistý gýč. Síce kvalitne zahraný a niektoré scénky sú pastvou pre oči. Všetko však kazí dokonalo predvídateľný dej a veľmi málo vykreslené postavy. Sklamaný však nie som a keďže som nikdy nehral hernú predlohu, som zvedavý na to, čo nám tvorcovia ponúknu ďalej. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl si vzal na starost ten nejpovolanější. Autor videohry Neil Druckmann odvedl na pozici režiséra skvělou práci. Jako fanoušek hry jsem nesmírně nadšený, že HBO dělá tuto adaptaci. V rukách Netflixu, Amazonu by to nedopadlo dobře. Druhá epizoda se dostala dějově ke Kapitolu, ale ještě předtím přišla ta atmosférická pasáž v muzeu s Clickerama. Ti jsou zpracovaní dokonale a jsou přesnou kopií z her, ať už přes vzhled a zvuk. Ve chvíli kdy postavy najdou mrtvého člověka, kterého zabilo něco horšího než runneři, jsem si řekl “hell yeah!“. Pasáž s Clickerama je zkrátka parádní. Pedro Pascal a Bella Ramsey mají mezi sebou skvělou chemii a já se bavím. Ano Bella prostě nevypadá jako Ellie v videohry, ale zatím mě svým hraním baví. Uvidíme jak zvládne zbytek. Co se týče kinematografie, tak to je pastva pro oči. No a musím zmínit tu scénu na střeše, jak se Ellie a Joel dívají na Kapitol. OH MY GOD!!! Úplně jako ve hře! Po dialogy, až po záběry. Díky Druckmanne. A konec epizody, ačkoliv mě jako hráče nemá co překvapit, tak jsem byl na měkko. V další epizodě nás čeká Bill a Frank a na tu se nejvíc těším jelikož nás čeká velký odklon od videohry a podíváme se na to, jak Bill a Frank přežívali. Ve hře je totiž pouze Bill a Franka jsme neviděly živého. Recenzenti tuhle epizodu nejvíce vyzdvihují a podle jejich slov nás čeká emocionální podívaná. Nemůžu se dočkat. P.S. Moje jediná výtka je, že je to krátký. Zaslouží si to větší stopáž. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne posun k lepšiemu, ale stále nič čo by sme už nevideli. Hlavne som zvedavý na posun v deji. Zažili sme to už pri The Walking Dead, nekonečné presúvanie a chodenie od nikam do nikam. Treba rýchlo vzbudiť nejaké emócie vo vzťahu k Ellie lebo tu som trochu sklamaný. Nedá sa nespomenúť na Children of Men, kde som takmer nedýchal aby sa Kee alebo decku niečo nestalo. Na seriálový hype tohto roku zatiaľ nepresvedčivé. (6/10) ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Opět se mi hodně líbila scéna na začátku dílu, kdy celou tu záležitost s epidemii pěkně zakotvují do reálného světa. S čím už mám problém, je ta záležitost s tím propojením, protože by se to dalo zcela jednoduše využít proti nakaženým, přesně tak jak to nakonec udělají tady. Je to první velká změna oproti hře, která mi fakt vadí ale ne kuli tomu, že to ve hře bylo jinak ale kuli tomu, že to nedává moc smysl. Další věc s kterou mám problém, ale to není jen tady, je délka epizod. První hodně přes hodinu, teď sotva cca 50 minut, další přes hodinu, co to má jako být? Kdybych se koukal na každý díl po týdnu, tak mě to sere ještě víc. Ale tohle není problém jen Last of Us, tenhle problém má každý druhý stremovaný seriál. Jinak rozbité město vypadá na seriál docela slušně a navazuje správnou úzkostlivou atmosféru. A clicer vypadal naprosto fantasticky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno