Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice začínáme zase -20 let (v Jakartě o které se mluvilo minule), ale je to naprosto perfektní. Žádná nudná omáčka. Fenomenálních 10 minut. Bohužel jen 10… pak začne maraton protivného chování jogurtu. Sledování je snesitelné prakticky jen když mlčí, protože jogurt vede non-stop jen arogantní kecy. Sice ty kecy jsou vedeny ve fantastického vizuálu (neokoukané lokace), ale protože se žvaní doslova pořad, děj se vleče. Celou epizodu zachránila až scéna v muzeu. Dost mě taky ruší ta ruční kamera se kterou se pořad nějak hloupá, hýbe a otáčí (místo dynamičtějšího střihu). Je to přesně opačný extrém střihu 2x za vteřinu. ()

Marceloo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druhá epizóda úplne super, len som mal ako človek neznalý hernej predlohy menší problém s tým, akú dynamiku tvorcovia zvolili. Osobne o tých postavách takmer nič neviem, takže ich potulky po rozbitom meste ma až tak nechytili. V závere ale epizóda šokujúco naberie na obrátkach a dostane sa na úroveň tej prvej. A tých 52 minút je na takýto skvost málo. Každá epizóda by tu mala mať dĺžku celovečeráku. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dystopická pouť opuštěným světem bez pravidel, kde jde každou vteřinu o přežití. Nekompromisní survival s ultimátní atmosférou, napětím a v neposlední řadě promakaným vizuálem se kterým si tvůrci pohráli do detailu. Sice se obsahově celek neposouvá téměř vůbec, ale chápu, že tahle postapo krasojízda mohla být hlavní devízou hry, takže ji tvůrci chtěli dopřát i filmovému divákovi v pořádném množství. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší epizoda než pilot, který se táhl jako sopel. Jednotlivé pasáže mi dávaly zavzpomínat na průchod hrou. Velmi rychle zde prolítli velkou část hry. CGI moc hezké, rozpadlé domy prorostlé zelení jsou pastvou pro oči. Putování vyloženě nenudí. Hezky se zde pracuje s atmosférou. Kdo čekal akční nářez a hordy zombíků, na které je zvyklý z jiných seriálů, ten si na své rozhodně nepřijde. Nové zákonitosti ohledně propojení zombíků pěkně prorostlým podhoubím mi vůbec nevadily a je to zajímavý nápad. Velmi slušná epizoda. Kdyby se to celé táhlo v podobném duchu, tak jsem vesměs spokojený. Není to nic, co by vám způsobilo hodinovou erekci, ale kouká se na to hezky. [77 %] ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Opět se mi hodně líbila scéna na začátku dílu, kdy celou tu záležitost s epidemii pěkně zakotvují do reálného světa. S čím už mám problém, je ta záležitost s tím propojením, protože by se to dalo zcela jednoduše využít proti nakaženým, přesně tak jak to nakonec udělají tady. Je to první velká změna oproti hře, která mi fakt vadí ale ne kuli tomu, že to ve hře bylo jinak ale kuli tomu, že to nedává moc smysl. Další věc s kterou mám problém, ale to není jen tady, je délka epizod. První hodně přes hodinu, teď sotva cca 50 minut, další přes hodinu, co to má jako být? Kdybych se koukal na každý díl po týdnu, tak mě to sere ještě víc. Ale tohle není problém jen Last of Us, tenhle problém má každý druhý stremovaný seriál. Jinak rozbité město vypadá na seriál docela slušně a navazuje správnou úzkostlivou atmosféru. A clicer vypadal naprosto fantasticky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama