Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru jsem nehrál, takže k látce přistupuju s čistým stolem. Zatím mi to připadá, jako pozdější série Walking dead (dřívější série WD fungovaly lépe, než tohle). Je tam dost vaty, a charakter Ellie je mi dost nesympatický. Nějak prostě neumím uvěřit tomu, že holka, co vyrostla v postapo světě plným vražedných Houbolidí, bude takhle "easygoing" a lehkomyslná. Ale možná je to jenom mnou. Věnuje se to především budování vztahu hlavních protagonistů a tomu, co mě fakt zajímá, tedy fungování Houbolidí, se seriál skoro nevěnuje.  Sledovat budu dál, páč jsem fanoušek žánru... snad to poleze nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ellie našla něco, co se jednou bude sakra hodit. S Joelem si (sama má ostrý jazyk) zrovna moc nepokecá, nicméně společné putování se zvrtne v Kansas City, ve kterém nejprve nedobrovolně zaparkují ve výloze bistra a následně se stanou štvanou zvěří. Dojde i na jejich drobné sbližování. Na scéně je i respektovaná vůdkyně Kathleen, uvidíme, jak (ne)černobílou postavou bude. Opatrnou radost můžou mít po téhle epizodě i diváci, kteří se těšili především na akční souboje: ať už mezi přeživšími nebo s originálně vypadajícími infikovanými. Ač ze začátku s výhradami, britská herečka Bella Ramsey si mě získává čím dál silněji. ()

Reklama

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, kdy si u něčeho říkáte: "Proč já na to vlastně koukám?" Tak zhruba tohle já zažívám u The Last Of Us několikrát každou epizodu... Autoři by měli dostat ceny za záběry na krajinu, zarostlé baráky a vrakoviště, kde i po 20 letech je v nádržích benzín... Jinak se z toho bohužel stává velká nuda... Navíc další nepovedený casting - do role psyhopatické velitelky (vážně Rose z Two & a Half Men?)... ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pomalejší konverzačka. Akce je pomálu, ale zas je tu prostor pro vývoj postav. S nově představenýma vedlejšíma jsem zatim váhám (zejména slečna "silná ženská postava" ve svojí vůdčí úloze zatim moc nepřesvědčila), ale postavy hlavních protagonistů se vyvíjí slibně. Mladá Ellie se postupně seznamuje s krutou realitou života mimo karanténní zónu, přesto si dál udržuje svůj optimismus a humor. Proti umorousený povaze Joela, kterej už si v postapokalyptický pustině zažil svoje, to vytváří zajímavej kontrast, a je zajímavý sledovat, jak se ti dva navzájem ovlivňujou. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to.. dobrý. Ale! Tohle nebyla regulérní jedna epizoda, spíše se tady vystavěl základ pro nadcházející díl, který jak doufám, bude mít delší stopáž a vyloženě mi urve koule i s prdelí. Dějově se fajn posouváme. Určitě zase zde byla nenaplněná určitá očekávání (krátká stopáž, ne-akce) ale opět - seriál si jde svým směrem a nám nezbývá nic jinýho, než se jim nechat řídit. 45 minut neukojilo ani náhodou mou lačnost po tomhle seriálu (protože pak týden čekám a trpím jako zvíře na další díl), tak doufejme, že to příště bude divoký. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Časopis pre dospelých, ktorý si Ellie (Ramsey) pozerá v aute, bol v pôvodnej hre odnesený z Billovho domu. Bola to jedna z veľkých indícií, vďaka ktorej hráči vedeli, že Bill je kanonicky gay. (molcan2)
  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)

Reklama

Reklama