Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I´M SORRY!“ Dosud bylo zvykem, že víc než boji o přežití se tvůrci věnují emocím svých hrdinů. Infikovaní a boj s nimi stojí až někde ve druhém či třetím plánu. Podíváme se o pár dní zpět, abychom spojily dvě příběhové linie. Nejhledanější muž v Kansas City Henry a jeho němý bratr Sam, vedle nich pochopitelně zrovna tak se skrývající Joel s Ellie. Zatímco vůdkyně Kathleen se k nim „tiše“ blíží, po méně svižných epizodách se dočkáme akčnějších a přímočařejších momentů v podobě útoku nakažených. Není to tak, že bych skákal do stropu, ale má to koule a samotné finále po probuzení je poměrně silné. Díl má zase krapet jiný feeling a zatím představuje asi vrchol série. ()

jsed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najprv nadsenie, ale potom... odchod z domu a to putovanie podzemím az prílis kludné, lahké, dost nereálne priblízenie a likvidácia odstrelovaca, herecký výkon Henryho v niektorých fázach nie velmi presvedcivý, rovnako herecka hlavnej záporkyne, infektovaní az prílis nereálne pohybliví( nie velmi prepracovaná digitalizácia aj u toho obra ), ep.2 bola v tomto ohlade lepsia...  Niektoré veci idú do detailov ale iné velmi povrchné... Jasne, ze sa na to celkom pekne pozerá... ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plná palba rozhodně ale asi ne tak jako proč jí dávají ostatní. Když tu procházím hodnoceni všech dosavadních epizod tak shledávám že spousta diváků na seriál kouká protože chce akci ale o té tento pořad nikdy nebyl a nebude, herní předloha a její pointa je převážně o emocích a vztazích. A tady se emoce ukázaly v plné palbě, přesně o tomhle TLOU je! Za mě zatím seriál nenabídl slabý díl a jsem nadmíru spokojen jak tvůrci pracují s předlohou. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znacne akcny diel s novou formou "hubovej mutacie". :) Opat dalsia cast, v ktorej Joel a Ellie stretnu, na kratko, spolocnost na ceste. Zrejme bude toto vzorec, v ktorom sa to bude uberat az k cielu, avsak, neda sa mu moc vytknut. Vsuvky s docasnymi utocistami pomalovanymi detmi mali svoju atmosferu, zaver som ocakaval, Ellie sa tymto dozvedela nieco nove o "hematologii". :) 80% Opat raz Agnes Obel a jej genialna pesnicka Fuel to Fire bola pouizta velmi trefne v dalsom seriali. Uzasna tvorkyna a vokalistka. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Kathleen v ceste za pomstou neváha obetovať všetko. Naši dvaja pútnici sa dostávajú do interakcie s dvomi najhľadanejšími mužmi v Kansnse a všetko vrcholí v momente keď sa prepadne zem a roky nenakojení mrtváci začnú kántriť všetko naokolo. Prevedenie: Za mňa dokonalá časť. Nič jej nechýbalo a keď sa skupinka rozhodla ísť do podzemia už som vedel že príde epika. Možno som trocha ochudobnený tím, že som nehral hru ale toto je veľká vec. Vizuál na dosť dobrej úrovni ale emočne je to opäť zvládnuté dobre. Všetky pohnútky hlavných postáv sa pekne vyzrážajú na emóciami ubitom divákovi. Paráda. 98% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)
  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Celá štvrť, v ktorej sa odohráva scéna s ostreľovačom (a nájazd infikovaných), bola postavená od základov na veľkom prázdnom pozemku vedľa CFC (Calgary Film Center), kde sa natáčala veľká časť seriálu. Ulica bola dlhá približne 200 metrov a výstavba trvala približne mesiac. (molcan2)

Reklama

Reklama