Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý emoční a napínavý díl. Bohužel jde na něm poznat, že je osmý z devíti. Lze z toho prostě cítit klasická hbo produkce. Prostě jejich trademark. Na začátku nikam nepospíchají, protože ví, že tohle přesně divák chce, a potom jim za druhou polovinou dojde, že je vlastně skoro konec a zbytečně moc přidají, za což jim divák nepoděkuje. A nechci říct, že to z dílu dělá něco míň nebo z jejich seriálů obecně. Jenom to trochu zamrzí. Třeba, že jsme se se skupinou nezdrželi déle. Mě tak obecně vždy zajímá zpracování tématu alternativní stravy po katastrofě. Poměrně nedávno jsem to viděla jinde. A tam tomu dali celý díl. Jak to postavám dochází a principu, jak ta skupina funguje a že to všichni ví. Ale tady byl čas jenom na náznaky a ne na konkrétní lidi. Protože prostě musíme pospíchat do finále. Ale bez zbytečného přemýšlení nad detaily, musím říct, že to bylo opět skvělé. Samozřejmě konec dost drsnej a úplnej konec doják jako kráva. Já jsem spokojená. Jenom mi dělá starosti krátká stopáž posledního dílu.... ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice věrné předloze, ale myslím si, že hlavně díl předtím uškodil následujícím dílům, protože tady už se moc spěchá. Co si tak pamatuju, tak pasáž ve hře byla daleko delší, ale co už, nedá se svítit. Herecké obsazení naprosto skvělé, Troy Baker velice potěšil. Ono to dlouho vypadalo na 4* ale pak přišel onen boss fight na konci a přišly naprosto skvělé emoce, které byly velice přesvědčivé. Jakmile se Ellie potkala s Davidem, tak už jsem se nesmírně bavil. Hodnocení: 8,75/10 ()

Reklama

husandaaa

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí epizoda nás v ději tolik neposunula.. no ale tahle epizoda nám to vynahrazuje se vším všudy. Díl se zaměřil na mou snad nejoblíbenější část hry a byla to senzace. Byla jsem před puštěním docela skeptická, co se týká stopáže, ale i když bych třeba ještě dobrých deset až patnáct minut přidala, tak se vše odvyprávělo ve vší parádě a úctě k předloze. Škoda že díly nemají tak hodinu a půl :D V této epizodě je zas tahoun spíše Bella v roli Ellie a výborný Scott Shepherd jakožto David. I přes znalost hry jsem se přistihla, jak jsem u finální části změnila pozici ležící na sedící, a se zatajeným dechem jen čekala, jak nám tento nemilý spád událostí seriál představí. A u konce, kdy jsem zaslechla ono slovo “babygirl”, nezůstalo jedno oko suché. Byla jsem ráda za přítomnost Troye Bakera a užívala si jeho novou roli v tomto příběhu. A jedna jediná výtka zas je, že nakažených je tu absolutní minimum. Ale i přes to je tento díl silný, napínavý a věrný předloze. No a my se teď řítíme do samotného finále. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi zdá, že neznalost herní předlohy je výhodou. Ano, když člověk chce vidět vše, co zná, a současně si neuvědomuje, že tak to prostě nechodí, je to na zabití. Každopádně nevadil mi jistý kalkul, kdy leccos by ve skutečnosti nefungovalo a náhod bylo příliš, protože jinak by se děj moc neposunul. Uvažoval jsem o 4*, ale ta řezničina plná stříkajících emocí si hvězdu navíc zaslouží. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You won't survive out there for long." _____________ Po slabšej siedmej epizóde moje očakávania už naozaj nemohli byť vyššie a s istotou môžem potvrdiť, že tvorcovia ma nesklamali... Síce táto časť začína veľmi pomaly a pokojne (avšak nie nudne!), tak aj napriek tomu sa po celých tých 50 minút stáva stále viac a viac pútavejšou. Už od prvého stretnutia Davida s Ellie som mal pocit, že sa bude jednať o naozaj zaujímavú epizódu, kde sa dozvieme niečo viac o novej skupine a o stravovaní po apokalypse, ale nakoniec mi prišlo, že tvorcovia už nie sú ochotní venovať toľko času zbytočnostiam (v prvých epizódach to bolo úplne inak) a idú sa vrhnúť rovno do finále – udalosti z ničoho nič nabrali nečakane strmhlavý spád (čo nemyslím v zlom, odvtedy už to malo ten správny drive...) a všetko sa mimoriadne urýchlilo. Neviem, či to príbehu prospelo alebo nie, no podľa mňa skôr áno (opäť zopakujem, že hru som nehral, takže môj názor sa vzťahuje iba k tomuto seriálu, nemám ho s čím porovnať)... Honba preživších za Ellie nemala chybu, bola veľmi napínavá a pekne natočená, no a to finále ma úplne dostalo... Záverečný požiar a bitka v reštaurácii sú podľa mňa jedným z najlepších momentov, akých sme sa v tomto seriáli zatiaľ dočkali – naozaj som nečakal, že nám tvorcovia naservírujú takúto dychberúcu scénu, pri ktorej nebudem môcť odtrhnúť oči od obrazovky... Ale aj napriek tomu si myslím, že The Last of Us trpí jedným veľkým nedostatkom – na mysli mám počet nakazených... Clickerov sme sa zatiaľ dočkali iba v dvoch častiach, Bloater tam bol iba jeden a Runneri boli asi iba v polovici epizód... Netvrdím, že je to niečo, čo by mi nejako veľmi prekážalo, ale jednoducho si myslím, že tvorcovia by do seriálu mohli vložiť viac nakazených... Pre mňa za mňa nech majú tie časti aj hodinu a pol, vadiť mi to nebude... Práve kvôli tomu dúfam, že sa ich dočkáme aspoň v poslednej epizóde...  A HOR SA DO FINÁLE!!! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)

Reklama

Reklama