Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když v některých momentech je seriál naprosto přesný a věrný předloze, za což dávám obrovský palec nahoru, tak se nemůžu zbavit dojmu, že vše jede do finiše až moc uspěchaně a rychle. Celé show by slušely tři epizody navíc. Seriál nás nenechá v klidu vydechnout a strávit s postavami nějaký čas navíc. Stejně zrychlená scéna s Joelem a Marlene byla i ve hře, nicméně nemohli jsme se tady dočkat něčeho navíc? Celé to působilo, jakoby Marlene ani nedocenila, že Joel převedl Ellie přes celou Ameriku. Dostaneme s postavou jednu scénu a bum jede se dál. Druhá a naprosto fatální výtka je k nakaženým, kteří se v celém seriálu prakticky nenacházejí. Nikdo je nemusí zabíjet po desítkách. Ale nešlo alespoň udělat jednu plazící scénu, jak se Joel a Ellie prodírají metrem, aby se dostali k nemocnici? Celá jejich výprava působí naprosto nezaslouženě a vlastně pochod přes půlku kontinentu působí jako docela hračka, pokud máte mapu a víte kam jdete. Takhle to ale být nemá. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel ju teda vytiahol a rozhodol sa udržať vírus nažive, čím sa zvýšil počet epizód. Tešil som sa, že to bude divokejší a srdcervúcejší záver poslednej epizódy tejto sezóny. Tak to začalo sľubom, že to všetko ukončia a budú pokračovať za tým, za čím sa vydali a celý ten čas, koho sa snažili nájsť ich zasiahol zo zadu, ale nie sú priatelia. Mal som pocit, že rozhovor medzi Marlene a Joelom mohol byť lepšie prepracovaný, keďže to bola hlavná udalosť príbehu a celá časť epizódy s chaosom mala byť peknejšie natočená a nie len slow mo. Inak som cítil vážnosť a sebeckosť epizódy, vďaka čomu je pre mňa dobrým zakončením záverečnej časti sezóny. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

It wasn’t time that did it. [Asi spoilery.] Je to tam. Joel v ‚raging‘ módu a hlavně památný finální rozhovor, který „udělal“ hru, ve mně opět rozehrál struny emocí jako před lety. Co je vlastně dobro, kde leží vyšší zájem a co (ne)jsme schopni obětovat pro druhé. Rozsoudit to nelze, lze se o tom jenom nekonečně dohadovat. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano mohlo by to mít delší stopáž, ale bylo to úderný. Úvod s Ashley Johnson (herní Ellie) byl super. Jsem rád, že Ashley dostala tuhle roli. Byla skvělá. Joel a Ellie mají zde úžasnou chemii před pasáží v nemocnici. Žirafy potěšily. No a pak přijde pasáž v nemocnici a ty bláho. Vždycky při hraní mě finále dostane a jsem rád, že to bylo i zde. Slyšet skladbu No Escape, která je moje nejoblíbenější z videohry, no přiznám se, že jsem se u toho rozbrečel. Pěkně věrná adaptace závěru hry. Tady zkrátka tvůci nemohli ucuknout a udělat něco jinak. A poslední scéna mě jako vždy rozsekala. "Swear to me. Swear to me that everything you said about the Fireflies is true ........I swear.......... Ok." ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku lacné a jednoduché finále prvej série. Ono, samotná časť nebola úplne zlá, akuráť pochovala behom pár minút celý zmysel toho, o čo sa dve hlavné postavy počas prvej série snažili. V tomto prípade mohli autori pridať viac minút navyše, aby poskytli Joelovi trošku väčšiu a uveriteľnejšiu motiváciu spraviť to čo spravil. Niežeby sme všetci občas nemali skrat, ale predsa, máme tu seriál, pri ktorom sme strávili už 16 hodín nášho času. Nič, ide sa ďalej, ale v druhej sérii by sa mohol posunúť seriál z epizódnych príbehov na nejaký väčší, zmysluplnejší arc. Pretože v opačnom prípade záujem u mňa sledovať Last of Us ďalej nebude stúpať, ale skôr klesať. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno