Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 2

VOD (1)

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatné, jen je to dost nepromyšlené, nevyužité a v tomhle podání je ten nápad tak na středometrážní film nebo na epizodu Twilight Zone/Krajních mezí/Black Mirror (vyberte si podle libosti). Kvůli tomu se to celé vleče a dějově poněkud dost, jenže i tak to nějakou atmosféru má a prostředí ve kterém se to odehrává působí skutečně klaustrofobně. Stejně bych ale chtěl hlavně vědět, co tam jedli a jak dlouho jim (dle konce) vydrží zásoby... Na víc jak dvě hvězdy to není. Btw, Norman Reedus rozhodně hrát umí, ale stejně už z něj navěky bude Daryl, ať hraje kohokoli... 2* ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Po více než dvaceti minutách dialogů se konečně něco začne dít. Divák je pak ujištěn, že v tak důležitém zařízení je hasící přístroj jen na záchodě. Pak se opět kecá, ale u toho oba hrdinové něco hledají. Já jsem tomu už moc pozornost nevěnoval, tak nevím přesně co že to hledali. Bylo mi naprosto jedno, zda to najdou, nebo se půjdou oba oběsit. Měli to udělat, a byl by klid, a ne hodina a půl v loji. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyhle klaustrofobní postapo thrillery mají hodně co do sebe, ale to není zrovna případ Air. Slušnou atmosféru zabíjí nezáživný děj působící jak průměrná epizoda nějakého seriálu. Pořád jsem čekal na nějakou pointu nebo twist, který je u podobných snímků zvykem a nedostal jsem vůbec nic. Krom Daryla Dixona nemá Air prakticky co nabídnout... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

To, že někdo sponzoroval Insidious (2010) neznamená, že další film, který sponzoruje, bude stejně dobrý. U těchto komorních dramat je velmi důležitý námět, herci a závěr. Air má snad pouze ten námět. Na Zemi není vzduch a žije se v podzemí. Dva inženýři se proberou na dvě hodiny každých šest měsíců, aby zkontrolovali stanici, a zase se uloží ke spánku. Zajímavé že? Kromě ponorkové nemoci hrozí i další nebezpečí. Co když nějaké přístroje na vzduch selžou? Norman Reedus vypadá stejně jako ve Walking dead (2010). I jeho hraní je docela sympatické. Ale příběh je natolik prohlédnutelný dopředu, že vůbec ničím nešokuje, ani nepřekvapí. Napětí je nulové. Možná na stránkách knih by z toho mohl být zajímavý pokus o best-seller. Ve filmu to je nuda. Konec je pak jako ze špatného filmu. Vlastně proč "jako"? (24 %) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to jeden díl Krajních mezí nebo podobných seriálů, bylo by to možná zajímavé. Ale jednoduchý nápad roztahaný na hodinu a půl, se začátkem vykradeným z Pandorum? Trocha klaustrofobie, a člověk samozřejmě čeká, oč jde, co jsou, a co nejsou vidiny, a jestli to jsou vidiny - a nakonec dostane tak lacinou a pitomou pointu? Nic navíc? Zdlouhavé záběry, běhání komorami, a nakonec ani není vysvětleno, odkud se ten vzduch přiděluje. Přece by bylo nejjednodušší najít hlavní rezervoár, ne? A jak to, že se ostatní stanoviště hlásila OK, když nebyla? Jestli byla chyba v počítači, jak mohli věřit, že ten systém vydrží celou dobu? A jak začne člověk přemýšlet do hloubky, je mu ten námět a provedení čím dál podezřelejší. Přitom se tam dalo jít dál a vymyslet nějaké další možnosti, zápletky a cesty, nezůstat jen na povrchu. Mantinely k tomu byly, ale nakonec dostaneme jen lacinou a povrchní povídačku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama