foto

Norman Reedus

  • nar. 6.1.1969 (48 let)
    Hollywood, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Místem jeho narození je Florida, odkud v mladém věku odcestoval do světa. Po životních zkušenostech v Londýně a Japonsku se vrátil zpět do Spojených států. Živil se různými pracemi včetně zpravování motocyklů. Známou tváří se stal díky propůjčení svého těla pro oblečení značky Prada. Bez hereckých zkušeností vklouzl do světa filmu rolí nájemného vraha ve snímku SIX WAYS TO SUNDAY (Šest cest k neděli) a del Torově MIMIC, oba v roce 1997. O rok později uplatnil svou tvář, pomocí které dokáže napodobit výraz loudícího psa, a ztvárnil záhadného cizince v nezávislém DARK HARBOR (Temný přístav) s Alanem Rickmanem. Zápornou roli si užil i do třetice v thrilleru Joela Schumachera 8MM (1999).

Pravděpodobně největší úspěch pro něho znamenala role jednoho ze sourozenců McManusových v debutu režiséra Troye Duffyho THE BOONDOCK SAINTS (1999) o dvou bratrech, jenž se stali vykonavateli Božího trestu na těch největších padouších celého Bostonu. Parťákem a bratrem se mu stal Sean Patrick Flanery a postavu inteligentního homosexuálního detektiva ztvárnil Willem Dafoe. Film se stal malým kultem videopůjčoven po celém světě. Rok na to se objevil v již pěti filmech, avšak tou největší rolí byla jedna z vedlejších v TV dramatu FÁMA (2000), kde ztvárnil sympatického pobudu.

Z šedi bezvýznamných vedlejších rolí ho vytáhl až v roce 2002 jeho starý známý Guillermo del Toro jako režisér filmu BLADE 2, ve kterém Norman rozšířil sérii záporných rolí o podrazáckého pomocníka hlavní postavy. V letech 2003 – 2004 si držel svůj standart průměrnými filmy jako OCTANE, TOUGH LUCK a ANTIBODIES. Svůj nesporný herecký talent a velké charisma předvedl ve spolupráci s Johnem Carpenterem na epizodě CIGARETTE BURNS pro první sérii horrového seriálu MASTERS OF HORROR (2005). Naposledy se mihnul v mafiánském AMERICAN GANGSTER (2007) Ridleyho Scotta. S  Helenou Christensen mají syna Minuse Luciena, který se narodil v matčině rodném Dánsku.

Etiop "oLí" Nash

Herecká filmografie

Filmy

2016 Triple 9
2015 Bláznivá dovolená
Povětří
Sky
2014 Šofér
2013 Iron Man: Rise of Technovore
Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny
Sunlight Jr.
2012 Hello Herman
Night of the Templar
2010 Konspirátor
Meskada
Ollie Klublershturf vs. the Nazis
Tajemný cizinec
2009 Pokrevní bratři 2
Prokletí domu slunečnic 2
Symptom Pandorum
The Chase
2008 Cadillac Records
Hledá se hrdina
Red Canyon
39
2007 Americký gangster
Moscow Chill
2006 Zločin
13 Graves (TV film)
2005 Antikörper
Něco jako láska
Ta známá Bettie Page
2004 Ôsama no kampô
Until the Night
2003 Horký prachy
Killer Queen
Nobody Needs to Know
Oktanový kult
2002 Blade 2
Divoká krev
Luster
2000 BeatNickové
Fáma
Kdo seje zlo
Krvavé tajemství
Sand
1999 Let the Devil Wear Black
Pokrevní bratři
8 MM
1998 Ani mě nehne
Davis Is Dead
I'm Losing You
Temný přístav
1997 Floating
Mimic
Six Ways to Sunday

TV seriály

2017 Živí mrtví (TV seriál)
The First Day of the Rest of Your Life (S07E16)
Something They Need (S07E15)
The Other Side (S07E14)
další epizody (5)
2016 Voltron: Legendary Defender (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Srdce bijí dál (S07E08)
Zazpívej (S07E07)
Beze zbraní (S07E04)
další epizody (5)
2015 Živí mrtví (TV seriál)
Poslední den na Zemi (S06E16)
Na východ (S06E15)
Dvojnásobná dálka (S06E14)
další epizody (15)
2014 Živí mrtví (TV seriál)
Večírek (S05E13)
Pamatuj (S05E12)
Nedůvěřuj a prověřuj (S05E11)
další epizody (17)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
další epizody (15)
2012 Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
Když mrtví klepou na dveře (S03E07)
Štvanice (S03E06)
další epizody (14)
2011 Živí mrtví (TV seriál)
Stodola (S02E07)
Tajemství (S02E06)
Chupacabra (S02E05)
další epizody (7)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Testovací subjekt 19 (S01E06)
Lavina (S01E05)
Rukojmí (S01E04)
další epizody (4)
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)

Dokumentární

2017 King Cake: A Big Easy Story
2016 Heroes Manufactured - a.z.
2014 Dead Meat Walking: A Zombie Walk Documentary
Lennon or McCartney - a.z.
2011 Nightmare Factory

TV pořady

2016 Ride with Norman Reedus (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Lady Gaga - Judas (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace