Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto silném příběhu o lásce a vykoupení hraje Matthew McConaughey amerického profesora Arthura Brennana, který prochází osobní krizí a v zoufalství odjíždí do Japonska. Při putování tajemným lesem s temnou minulostí si vybavuje okamžiky ze svého problematického, ale láskyplného vztahu s manželkou Joan (Naomi Watts) a potkává záhadného cizince Takumiho (Ken Watanabe), který se v lese ztratil a je zcela vyčerpaný. Arthur se rozhodne Takumiho zachránit a dostat jej do bezpečí. Oba se vydají na duchovní cestu sebepoznání a uzdravení, která v Arthurovi znovu probudí chuť žít a milovat... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo celkem jasné, proč se Arthur uchýlil až kamsi do Japonských lesů, ale postupem času jsem se začala ztrácet ve scénáři. Sice mně flashbacky pomáhaly jak se dalo, atmosféra výborná, ale ten závěr mě osobně vůbec nesednul. Matthew hrál jako obvykle výborně, Naomi také, takže problém bude někde ve mně. Asi si to budu muset pustit ještě jednou. Jejich nalezení stanu bylo už skoro hororové, ale stále se mi to zdá na vyšší hodnocení málo. Můj závěr z celého filmu by vyzněl asi tak, že každý z nás si potřebuje občas vyvětrat hlavu a les je jedna z výborných příležitostí, akorát mně by stačil úplně normální bez těch šílených překážek...........jednoduše cítím rozpaky, co s tím, tak volím zlatou střední. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další milý film ze známého japonského lesíku na úpatí Fudži, ve kterém bych si jednou taky moc moc rád zastanoval (s foťákem a se zpáteční letenkou ovšem). Časy se mění i tady. A tak se na místě, ve kterém se Japonci ještě nedávno mohli v klidu a soukromí věnovat své oblíbené národní kratochvíli, dnes už čím dál častěji motají i všelijací praštění gaidžinové a pomalu ho přeměňují na turistickou atrakci. Inu to je holt globalizace v praxi. Film má dvě dějové roviny - v jedné sledujeme komický čundr dvou ztracenců, kteří bloudí a bojují o holý život na pár hektarech lesa protkaného turistickými stezkami, pár kiláků od silnice. Do téhle taškařice pak občas vstupuje rovina druhá, v podobě melodramatických výjevů z předešlého života našeho gaidžina. Líbilo se mi, jak milouš McConaughey dobře zahrál studenočumákovitého profesorského technokrata a křehulka Watts zase zpruzenou zalkoholizovanou semetriku. A z mysteriózního a duchovně hřejivého rozuzlení mi je ještě teď krásně teplo u srdíčka, božínku. Jinak exteriéry se samozřejmě ani tentokrát nenatáčely v Aokigahaře, ale to je fuk, protože ve filmu přece nejde o nějaký blbý les, nýbrž o důležité poselství. A ono poselství zní: Když se chcete podříznout, řezejte si zápěstí podélně a ne příčně, vy trubky. A rozhodnete-li se pro nějaké fajnové pilule, zblajzněte je všechny naráz a zapijte kořalkou, to je pak na jistotu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba hodinu je Moře stromů děsná nuda. Ztrápený McConaughey přijíždí do Japonska, vleze do lesa a potká ztraceného a hladového Kena Watanabeho.kterému se rozhodne pomoci a během toho začne rozjímat a vzpomínat. Teprve ve chvíli kdy se začne rozkrývat proč je McConaughey tam kde je a ve stavu v jakém je začne být tahle Van Santovka zajímavá a i když nejde o žádné extra překvapivé odhalení, v rámci tohoto snímku to padne na úrodnou půdu. Kdyby se nějak umně prostříhal a zkrátil úmorně roztahaný začátek, mohlo jít o slušně silný film o lásce, smrti a vyrovnávání se se ztrátou, takhle je to bohužel jen lehčí nadprůměr na který si nejspíš za pár dní nevzpomenu...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Záběry z lesa nepostrádají sílu, ale zároveň tu najdete kupu kýčovitých blábolů. A to samé se najde ve flashbackové rovině, která osvětluje, co vlastně přivedlo hlavního hrdinu k rozhodnutí spáchat sebevraždu. Tady mi občas připadalo, že Van Sant točí podle příručky. Nebylo to úplně špatně, ale film se v mnoha místech nevyhýbá strojenosti. Rozpaky budí i konec. Jako pozitivum vidím atmosféru lesíka, ačkoliv vědomí, že nenatáčelo v Japonsku, ten fakt trošku kazí. Na jedničku ale vyšlo obsazení. McConaughey hraje výborně, ostatně jako vždy v posledních letech, a Naomi s Watanabem jsou pro mě jistotou. Kvůli nim se na film mrknout vyplatí.60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Další rozjímání nad ztraceným životem a sílou jít dál. Arthur Brennan (Matthew McConaughey) odjíždí do Japonska do známého lesa pod horou Fuji. Odhodlaný zemřít zažívá netradiční příběh o návratu do reality. Příběh vyprávěný formou flashbacků nám odhaluje střípky, proč se Arthur vydal do samotného lesa sebevrahů. Příjemné drama, které netlačí příliš na pilu, přesto se v něm skrývá mnoho emocí, které na konci musí ven. Příběh není drsný jako u jiných dramat, ale je upřímný a smutný. Oscarová dvojice tomu hodně pomáhá a Matthew i Naomi jsou prostě herci dramatu. Oba skvěle ztvárnili hlavní dvojici. Režisér si pak pohrává s vaší myslí a na závěr vás nechá rozhodnout. Mě se "Moře stromů" páčilo. Především kvůli hlavní dvojici herců a pro příběh, který je napsán dobře. Přesto se však hodí spíše do knižní podoby. (70 %) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v americkom štáte Massachusetts. (ambron)
  • Snímek byl v roce 2015 na filmovém festivalu v Cannes přijat velmi negativně, po jeho projekci se dokonce bučelo. Matthew McConaughey, který hraje ve filmu Arthura Brennana, se k tomu vyjádřil: "Každý má právo bučet stejně jako tleskat." (Gypaetus)

Související novinky

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Reklama

Reklama