Reklama

Reklama

Králova dcera

  • USA The King's Daughter (více)
Trailer 1

Pátrání po nesmrtelnosti krále Ludvíka XIV. (Pierce Brosnan) vede k tomu, že zajme a ukradne životní sílu mořské panny. Když to zjistí jeho rebelská dcera Marie-Joséphe (Kaya Scodelario), rozhodne se celou situaci osudově zkomplikovat. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Bizarní pohádkové fantasy studia Disney odehrávající se na dvoře krále Ludvíka XIV. který se po pokusu o atentát uvědomil svou smrtelnost, a tak z mořský vod nechal unést mořskou pannu, s úmyslem z ní získat životní sílu. Ale udělal chybu, že si do svého zámku ve Versailles nechal nastěhovat svou nemanželskou dceru. Zbytek už musí být každému jasný. A to se ještě dle správné pohádkové šablony musí ona dcerka z jasně pochopitelných důvodů vdát za někoho, koho nemá ráda. Pierce Brosnan po LGBT…  filmové příšernosti ve spojení s BLM o Popelce opět v roli vládce, kde onen kodex LGBT… a BLM samozřejmě vynechán není. Scénář byl zpracován na základě knižní předlohy pod názvem „Měsíc a slunce´ literární autorky Vonda N. McIntyreové, jako obvykle liberálně patřičně upravené. Výprava je úžasná, ale i tak by mohly být prostory zahrady zámku Versailles a prostory zámku využity daleko více. Na kostýmní film není co vytknout. Co se týče dějového aspektu se smyslem pro dobrodružství, romanci a pohádkovou přitažlivost, jedná se o jeden ohromný nezáživný chaos v celém svém spektru pojetí. Dějová linka je sice pevně daná, ale příběh jako takový nevyužívá pevná místa dějové zápletky v rámci dramatizace a hlavně postav, které tak spíše vyvolávají dojem čiré náhodnosti. Už samotný Ludvík XIV. Ještě nikdy snad neměl tak nejednoznačný charakter. A takhle je to se všemi. Že bude mořská panna vyobrazena v CGI nijak nepřekvapí, jen kdyby to tak moc nebylo vidět. Spousta věcí nedovysvětlených, spousta dějových odboček nedokončených, zkrátka nic, co by mohlo po divácké stránce zaujmout. Ale hlavně že se na dvoře Ludvíka XIV procházejí lidé z Afriky a ve společenském sále zámku se musejí líbat dvě lesby. Zkrátka a dobře, práce kvapná, málo platná. Film byl v kinech uveden se zpožděním kvůli covidové krizi, ale po shlédnutí nelze nic jiného uvést, než že měl zůstat tam, kde byl. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi libily akorat kostymy. Jinak to stalo za starou belu. Chatrny pribeh doprovazeny moderni popovou hudbou, coz se vubec nehodilo. Morska panna se taky nejak extra nepovedla. Vlastne nevim, co melo byt tahakem filmu. Prvoplanove, jen na oko, zadna hlubsi hodnota, zadne wow momenty. Ani jsem nepoznala, kdo mel byt cilovym divakem. Brosnan byl hrozne kamenny. Jedna hvezda za hlavni hrdinku. Jinak propadak. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a predpovedateľná rozprávka, ktorá hojne využíva stokrát spracované a videné prvky. Jedno pozretie na nedeľné popoludnie. P. Brosnan v roli Kráľa Slnka bol pomerne predvídateľný (prekvapivá voľba). P.S.: Kaya Scodelario žiari vo všetkých šatách. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmové strihy dokážu zázraky. Z Versailles na miesto pri mori, kde sa film končí, je to najmenej 200 km, navyše sa to točilo v Austrálii, ta to je cez pol zemegule, no ale naši hrdinovia sú tam co by dup. Roky bol film v šuflíku a mohol tam pokojne ostať aj dodnes. Okrem toho, že si tu Kaya zázrakom narazila manžela, nič extra. Film má veľké mená a drahé efekty, napriek tomu pôsobí lacno ako Matovičova bokombrada. No a Pierce Brosnan mal síce vyzerať ako "kráľ Slnko" Ľudovít XIV., lenže štýlom skôr pôsobil ako Bon Jovi s roztrhanou košeľou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem se docela musela smát fantazii scénáristů, neboť nápady docházejí a vymýšlet se tak musí různorodé fantasmagorie. Jednou z nich je i mořská panna v jeskyni za vlády Ludvíka XIV. Panna vytažená z moře navíc nepůsobila zrovna krásně a Pierce Brosnan opravdu nepřipomínal francouzského krále ale spíše docela zachovalého kapitána velké britské flotily. Film mi trochu připomínal Tvář vody a nepřinesl absolutně žádný dobrodružný nebo napínavý prvek. Jak průběh tak i konec byl absolutně očekávaný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Od apríla 2014 sa natáčalo dva týždne vo Francúzsku (Versailles), potom sa výroba presunula do Melbourne v Austrálii, kde posledná klapka padla na konci mája 2014. (Arsenal83)
  • Kvôli turistom sa vo Versailles muselo natáčať v noci a práce sa museli skončiť o 5:30 ráno. (Arsenal83)

Reklama

Reklama