Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 1

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (335)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o tom, jak některé věcí mohou být obyčejně srozumitelné, i když se zdají být neuchopitelné a daleké. O tom, že život není žádná záhada, jen neustálé hledání, loučení a poznávání nového i ztraceného. Absolutně mě to dostalo, i když v hloubi jsem si vědom, že to nebylo nic tak výrazného. I tak mě ale atmosféra pohltila a příběh okouzlil, nemůžu jinak, než za 5, které dávám jen velmi zřídka :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každého diváka v končících -nácti, který Paper Towns přijme za absolutní modlu, si nová Greenovka zaslouží. Protože stejně jako v nás na celý život zůstane dobrodružství chtivá duše toužící po zážitku typu "Devět úkolů", zůstává v nás i ten nejistý člověk, který někoho potřeboval najít víc než co jiného. A třeba ho našel, třeba ne. Ale právě proto, že jsme za sebou všichni alespoň jednou museli nechat to nejcennější, je ten finální road trip dokonale osvobozující. Při čtení předlohy jsem poslední dějství nebyl schopen rozklíčovat tak, aby nebolelo. Na plátně jsem ale příběh Quentina a Margo konečně akceptoval ve všech směrech - a byla to katarze bez přehánění neopakovatelná. Takže zatím nashle. Času je totiž málo a někdo ty stopy musí jít začít hledat. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Film o záhadách. Když něco špatně vyhodnotíme, mystifikujeme především sami sebe. - Anebo ještě trochu podrobnějii - některá tajemství a údajná sdělení, narážky a poselství od druhých si vytváříme sami v sobě na základě nesprávných úsudků, předpokladů, předpovědí, předsudků a špatného vyhodnocování informací. - Hlavními postavami příběhu jsou sice nedostudovaní středoškoláci, nicméně nic nebrání tomu aby se projekce zúčastnil a následně zamyslel i starší divák. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

V tomhle nenápadném a velice podhodnoceném díle je mnohem víc, než se na první pohled zdá. Není to jen plytký příběh dospívajících teenagerů, ale jen málokdo to dokáže pochopit, nebo si to jen připustit. Ačkoliv jsou určena především mladším divákům, jsem si jist, že ho ocení i některé starší ročníky, na jejichž životní osudy lze také docela lehce napasovat. Každý z nás se jednou hnal bezhlavě za snem, setkal se s někým úžasným, kdo jej ovlivnil na celý život, a pak zmizel. Snad je to celé o myšlenkách na to kým jsme, kam míříme a co vyplňuje náš život. Snad je to i o ztrátách, které v našich životech musíme podstupovat; rozhodnutích, která nás utvářejí. Zkrátka a jednoduše je to film, ve kterém se skrývají takové otázky a je na každém, jestli je v něm chce hledat a je ochoten jim čelit. Mám rád takové filmové perličky, malá překvapení, která pohladí duši, a tahle se stává jednou z mých oblíbených, ačkoliv musím přiznat, že závěr, který nebyl z těch naivně romantických, ale právě tak reálný a tak skutečný, jak jen může život být, nesla má křehká duše nadmíru těžce. Myslím, že si budu muset přečíst knižní předlohu. 90% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby som mal 18, tak skáčem od nadšenia.Výborná teenagerská feel good oddychovka. Je síce pravda, že hlavného herca by radšej nemal nikto púšťať pred kameru ale zvyšné charaktery sú super vymyslené aj zahrané.Občas mi k veľkej spokojnosti stačí čas strávený so sympatickými postavami na dobrodružstve na ktoré by som nikdy nemal nervy a odvahu sa vydať ale potreboval som ho v tom veku zažiť. Pointa výborná. "She was a Girl" ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • John Green, který je autorem knižní předlohy, byl i výkonným producentem filmu. (kklepkaa)
  • Autor knižní předlohy John Green si ve filmu zahrál cameo roli a to otce Beccy (Caitlin Carver), který je však pouze slyšet mimo záběr, když vyhrožuje se zbraní v ruce vetřelcům. (hansel97)
  • Literární předloha "Paper Towns" je už druhou knihou Johna Greena, která se dočkala převedení na filmová plátna. (kklepkaa)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno