Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí vánoční klasika, která je však natolik divácky přístupná, že se bude hrát v 7 večer po Home Alone. Krampus je živelně natočený, má příjemné a zábavné herce, především buranský David Koechner si všechny hlášky rve pro sebe a vychází mu. Atmosféra je správně vánoční v závěru i celkem hutná, překvapí i pestrý výběr záporáků, kde se velká fantazie tvůrcům upřít nedá, byť se jedná z větší části o vánoční cukroví/hračky a samotný Krampus, který spíše připomíná vrásčitého dědu, přesto je zdařile a originálně vytvořený. Film je více Komedie a Fairytale než regulérní horor, postavy zde sice umírají poměrně často, ale kvůli nízkému ratingu se nedočkáme gore a lekačky zde vlastně také chybí, takže, strašení filmu příliš nevychází, ale kouká se na to hezky, je to fajn oldschool zábava s poctivými praktickými efekty. Home Alone křížený s Gremlinsem! Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po omyle s názvom Krampus: The reckoning, som konečne našiel toho správneho Krampusa so sympatickou a talentovanou Toni Collette. Hlavne v prvej tretine má film neskutočné vianočné kúzlo, správnu atmosféru a skutočne nábeh na vianočný kult, ktorý by sa pravidelne vysielal na vianoce. Po vydarenej prvej tretine to však začína škrípať a v druhej polovici je tam niekoľko hluchých momentov, napriek tomu, že sa tam vždy niečo deje. A možno práve to je ten problém. Menej je niekedy viac. Výborne fungujú hlášky, dobre pobavili "perníci" , ale na skvelú prvú polovicu filmu už tvorcovia nedokázali nadviazať. Napriek tomu som to rád videl a viacmenej som spokojný. 60%. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nejpekelnější vánoční přežívák vůbec, Krampusák se povedl na sto dvacet procent a nelze mu nic vytknout. Ano moc vánočních hororů neni, ale pokuď bych si měl vybrat jeden který je naprostá pecka, tak to bude tenhle. Dougherty podle všeho, nebude zase takový průměrný režisér, jak sem si původně myslel, přesto Trick 'r Treat u mně zůstává šedivým průměrem, na který člověk zapomene, byť noc s Brianem Coxem, byla super. Ale tenhle film šlape jako hodinky, herci sou skvělý Conchata Ferrell a punč prostě fungují skvěle (jako u Dva a půl chlapa), David Koechner zase vulgární a podává životní výkon, ale ani zbytek lehce cáklé rodiny, nezůstává pozadu, ale Conchata a David mi hodně sedly. Tenhle film by úplně v pohodě, mohl být i jako komedie, protože první polovina, kdy si rodina dává do těla (i fyzicky) tak to sou prostě perly. Takhle dobře sem se u filmu už dlouho nezasmál, druhá polovina to je už jiné kafe, vtípky ustoupí do pozadí a nasadí se pochmurná atmosféra. Krampus a jeho pomocníci, sou teda dobře zpracovaný, od ošklivého medvěda (sejmi vánočního medvěda) až po samotného Krampuse, ten byl tedy hodně nechutnej a takovej oslizlej. Takže atmosféra, byla naprosto špičková, opuštěný město, známky po boji, všude jen sníh, divný sněhuláci a něco temného a zlého co číhá pod sněhem. Jako já vim že verbal tvrdí něco jiného, a prostě na něho spousta lidí dá, protože je to verbal a toho prostě nenávidíte (ty čtyři tisíce bodů, to dokazují) a zároveň je vám inspirací, ale tenhle film je perfektní a to s klidem zase můžu říct já Yoshitsune. PS : Zjištění že to nebude R mně malinko zaskočilo, takže k mé hlouposti sem vynechal kino, což byla chyba protože tenhle film R- gore vůbec nepotřebuje, proč ? To si zjistěte sami, tím že se kouknete na film, tak veselé https://www.youtube.com/watch?v=o10drRI3VQ0 a šťastné vánoce. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra, ten potenciál byl tak obrovský, že si ho nedovedu snad ani představit. Ten nápad, ta sněhově-vánočně-ponurá atmosféra, super vybraní herci, sympatický humor, nadhled....ale do háje, proč se tam dělo v té závěrečné třetině to, co se tam dělo? Perníčci, masožravá panenka a klauní housenkaa? To snad neee. Být tam jen Krampus se svými elfími pomocníky, byl bych pravděpodobně ve vánoční extázi a vsadil bych svoje boty na to, že hodnocení by nekleslo pod 80%. Je to velká škoda, páč jsme tu měli nakročeno ke kultovní záležitosti. Přesto přivřu všechny oči, protože jsem se bavil a mráz mi běhal po zádech, což už se mi dlouho nestalo a z kina jsem se nechtěl hnout!!! Už vím, co pustit zlobivým dětem na Mikuláše. Hahaha!!! :-D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate veľmi solídna lahôdková hororová záležitosť. Ale má zopár nedostatkov a ja za ten najväčší považujem nevyužitý potenciál. Čo poteší, sú odkazy na Vianočné prázdniny, skutočne temná atmosféra, a u mňa jednoznačne záver. Je dosť s podivom, že v závere hollywoodskeho filmu som si spomenul na takú šialenosť, akou bol Dellamorte Dellamore. Inak mačku nahradil pes, elektrina znova štrajkuje, všetci sú na nevydržanie a David Koechner je dvojčaťom Randyho Quaida. Alebo sa dal pre potreby filmu chirurgicky upraviť, čomu hovorím skutočná obeta pre úlohu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Umělý sníh byl vyroben z materiálu používaného k výrobě dětských plen. (HellFire)
  • Úvodní scéna byla natočena za jeden den v obchodním domě na Novém Zélandě. (HellFire)
  • Krampus je folklorní postava, která podle zvěstí zlobivé děti vytáhne z postele, strčí do koše a zbije rákosím nebo rovnou sežere. (inuisibilis)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama