Reklama

Reklama

Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole (Efron) tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamesem (Bentley), který si ho vezme pod svá křídla. Věci se však zkomplikují, když se Cole zamiluje do Jamesovy mnohem mladší přítelkyně Sophie (Ratajkowski). S tím, jak zapovězený vztah nabývá na intenzitě a rozpadá se jeho přátelství s Jamesem, musí si Cole vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (161)

hrudka 

všechny recenze uživatele

Možná to přeceňuju. Možná v tom vidím a slyším až moc hlubokej záměr. Možná tvůrci hledají v elektronické taneční hudbě hlubší smysl, který možná ani nemá, protože lidi se chtěj bavit a hlavně pařit. O nic víc přeci nejde. Ale chytlo mě to (za srdce, jako EDM). Lehký sociální rozměr nebo přátelství. Život v jinak mrtvé elektronické hudbě. Život a smysl v jinak vesměs povrchně prvoplánové elektronické taneční muzice. Líbilo se mi to, je to sympatický. Soundtrack obstojný. Proč ne. Ačkoli to třeba na Spring Breakers nemá... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem na to starý, nebo co, ale tenhle film se mi prostě nelíbil. Zac Efron je fajn, ten mě docela baví. Emily mě nebaví vůbec, jako herečka nic, prostě se na ní jen chlapi mají koukat, to je celé. Hudba mi vůbec nic neříká, takže asi nebudu cílovka, ale mně tenhle film prostě nic neřekl. Mnohokrát omleté, nudné. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

EDM je společně s House Music mou srdeční záležitostí, tudíž mě tento film na toto téma zcela pohltil. We Are Your Friends je totiž výborně podaným filmem ze života DJs, který nám názorně ukazuje, že i tato profese má své stinné stránky, že to není jen jedno velké pozlátko jak si někteří mylně myslí. Skrývá se za tím i mnohaletá práce a nikdy nekončící úsilí, jen aby jste vytvořili ten správný "track". Spojte si to s úžasným soundtrackem, který se výborně poslouchá, a který už teď hlasitě vyhrává v mém PC i telefonu, a dostanete svěží sondu do zákulisí festivalů a klubů, na kterou se parádně dívá. Jsem si téměř jist, že jen u jedné projekce nezůstane. PS: Emily Ratajkowski je fakt kost! „Are we ever going to be better than this?“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok som si obľúbil z niekoľkých dôvodov. Prvý je Jon Bernthal a druhý dôvod je moja najobľúbenejšia electro hudba. Milujem scénu pri bazéne, s tancujúcou snedou kurvičkou, kedy sa vysvetľuje srdcový rytmus pri hraní hudby. We are your friends by sa skoro hodil ako vzdelávací snímok pre stredoškolských študentov. Videli by, ako ľuďom ubližuje pitie a drogy, neférové jednania a čo všetko môžeme dokázať zapálenou prácou. Pomerne verne sa drží konceptu amerických scenárov: od nuly poctivou drinou dosiahneme úspechu. Je lepšie nepozerať sa pred zhliadnutím na trailer, pretože v ňom uvidíme tie najzaujímavejšie momenty a dej je potom predvídateľnejší viac, než by bolo prospešné. Celkovo táto hudobná a romantická dráma od režiséra Maxa Josepha nikoho neurazí a jej morálne posolstvo sa nám dostane pod kožu. Nemusia sa ho báť ani odporcovia elektronickej muziky, naopak je to nevtieravý a zaujímavý exkurz do tejto branže. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hezky si nalijeme čistého vína. Film kde Emily Ratajkowski tancuje bez podprdy a s obrovský výstřihem, film kde hraje přeslatenej Zac a film, který má suprovou muziku, nemůže být nikdy propadák a taky není. Atmosféra je perfektně zachycena, přesně jaká v klubech bývá. Zacovi jsem teda moc nevěřil, že by byl opravdu DJ, ale jinak super. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Originální název filmu We Are Your Friends vychází z názvu skladby hudebního dua Justice, která zazněla i v traileru. (vteco)
  • Film je námetom pre tretiu sériu podcastu The Worst Idea of All Time, v ktorom dvaja novozélandskí komici každý týždeň po celý rok pozerajú ten istý film a každý týždeň o ňom diskutujú. (Arsenal83)
  • V titulcích je ještě jedna scéna. (romajz15)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama