Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

maddy 

všechny recenze uživatele

Apocalypto 2: The Dead Lands / „The gods have made this life to take pleasure in our suffering.“ a potom sa čudujme, že s vyznávaním takejto filozofie sa tí Moari medzi sebou mlátia jedna radosť. The Dead Lands je vlastne taká novozélandská, lacnejšia verzia Apokalypta, akurát bez vyšších ambícií. Fajn prostredie, netradičné postavy, dostatočne surové a dravé, ale tak nejako po celý čas o jednom a tom istom. Dosť veľa sa tu rozpráva o cti a o moarskej mytológii a namiesto toho sa to mohlo viac sústrediť na dobrodružné putovanie po pralese a súboje. Akčné scény sú tak v podstate len tri, aj keď slušne natočené. Kto podobné filmy vyhľadáva pravdepodobne bude spokojný, pre ostatných len taký brutálnejší výlet na Nový Zéland, ktorý síce nenaštve, ale ani ničím neprekvapí a tak nebude dôvod si ho niekedy zopakovať. Ako dobrodružná jednohubka obstojné, ale Gibson je s Apokalyptom niekde úplne inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na film těšil a proto jsem teď o to víc zklamaný, protože namísto výpravného maorského eposu jsem dostal bollywoodizovanou a odfláknutou poloamatérštinu. Až na výjimky (skvělý válečník/démon) ochotnické herecké výkony, výprava na úrovni nějaké indické regionální televize, stejně tak i polopatický děj, většinu času mizerná ruční kamera a v rolích středověkých Maorů minimálně z poloviny evidentní bělošští míšenci. Spíchla to snad na koleně nějaká maorská neziskovka z nadačního fondu novozélandského ministerstva maorismu či co? Ale film má i svoje velké pozitivum, samozřejmě mám na mysli řežebné scény, ve kterých se divákovi dostane názorné a podrobné ukázky způsobů použití všech tradičních maorských zbraní i obsáhlé přehlídky oplzlých válečnických posunků (které ovšem našincům přidou spíš legrační a homosexuální). A moc se mi líbila jedna věta: "Bohové nám dali život, aby měli radost z našeho utrpení", tak tomu říkám úhelný kámen deisticko-pesimistické filosofie! Úplně špatné to tedy nebylo, ale třeba Once Were Warriors je o dvě třídy lepší "maorský" film a Broken English aspoň o třídu. Jo a nemůžu si ještě odpustit jeden dovětek: Naprosto chápu, že někdo s radostí nasere někomu na jeho kosti, chápal bych i to, že mu to hovno rozmázne po lebce, ale nechápu, proč si ten zatracený maorský dobytek potom ještě olízne ruku! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu exotické sledovat, co se stane, když se novozélandské ragbyové mužstvo pohádá ve sprše o to, kdo bude při Hakce vepředu. Rozlícení hošššy se pak na sebe na jedné straně pitvořili jako čuráci a jazyky lascivně naznačovali, jak si po zápase potěší konečníky, na straně druhé se dost nekompromisně vzájemně opíchali mahagonovými tyčkami na závěsy a podřezávali pálkami na pinec. Každopádně v tom mlýnu vzniklo roztomilé, a hlavně po dlouhé době zase jednou zcela plnokrevné, maorské Apokalypto s opravdu obludně démonickým Miky Rúrkem, který si kvůli roli rojníka nechal naklepat boxerský nos a neváhal usnout na solárku s natáčkami na hlavě. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Predsa len filmov z tohto prostredia je pomenej a takmer to Krajina smrti vytiahla na vyššie hodnotenie avšak kamera pri súbojoch občas stála úplne za hovno, aj bez prepáčenia. Práve scény, ktoré mohli byť najlepšie miestami vyzneli úplne chaoticky, nielenže si občas človek nebol istý ktorú postavu sleduje ale príliš často bolo vidieť iba chrbát niektorého z protagonistov či skrížené palice či oštepy. Čo je celkom škoda lebo príbeh zase až tak zlý nebol. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

taká priemerná novozelandská rozprávka zo života Maorov, ešte aj v maorčine, celý film sa tam mlátili palicami a plochým kostiam podobnými "sekačkami", film budil dojem produktu silne dopovaného národnou stranou Nového Zelandu (ktovie či tam nemajú dajakého SLotu) alebo čo ... okrem tropického prostredia tam nebolo čo pozerať, a áno vadili mi tam belošskí herci, keď už Maori, tak potom všetci, a nie len pár aktérov. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama