Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Nastává zajímavý obrat v mých tzv. escort misích! :-) Zatímco jsem doposud omladinu vodil a doprovázel na filmy, které jednoduše řečeno nejsou zrovna v mých žánrových prioritách, s přibývajícím časem a všeobecným stárnutím omladiny i mým se to začíná lámat. Tentokráte jsem byl já pozván na tuto věc o které jsem neměl tucha a koukal jsem jak puk! Hardcore Henry je totiž fakt hardcore. Jakožto pamětník prvních PC FPS her v podobě Wolfensteina, Dooma  Blooda až po dnešní vizuální orgie ve stylu Far Cry 6 atd... bych mohl nad filmem mávnout rukou a říci pche - to je brak, okopčená hra. Jenže naopak. Bylo to naprosto geniální. Takhle to hodit na plátno s herci v pohledu první osoby, to bylo naprosto geniální. Ale kdyby šlo jen o ten pohled! Ale co ten herec předváděl! To co děláte v Just Cause, to dělal on a já místama fakt absolutně nechápu jak to točili a kolik herců na tenhle film padlo, protože tady save a load fakt dělat nešlo !  :-). Aby toho nebylo málo tak tu byl parádní záporák a každý mi dá jistě za pravdu, že kladná postava může být sebe sympatičtější a sebeakčnější, ale fungovat může jen když má jako protipól super antihrdinu. A navíc ještě Haley Bennetová! Probudit se jen ve slipech někde v lábě a první co bych spatřil je Haley v minisukýnce a bílém plášti jak mi kroutí kotníkem a hladí na ruce, asi bych se ihned zamiloval. A pokud by mi začala říkat miláčku, já jsem Tvoje žena, ještě si nevzpomínáš, ale určitě si vzpomeneš, stal bych se jejím manželem ještě v té laborce i bez  paměti! Koncept geniální, ze mne by hned tam měla univerzálního vojáka! Hardcore Henry je vysoce adrenalinová jízda, která vás prakticky nenechá vydechnout. Já si to moc užil! Dávám za 5 novomanželských prstýnků ! * * * * * ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Žhavé výstřely II ztratily svůj punc nejkrvavějšího filmu všech dob. Dle tohoto videa 232 zářezů. Jenže co mě jakž takž dokázalo pobavit ve stopáži klipů jako Insane Office Escape a Bad Motherfurcker, je při celovečerní stopáži vražedné pro mé mozkové buňky. To není nadřazené ohrnutí nosu nad pokleslým (filmovým a herním) žánrem jako takovým, i já si ještě sem tam nějakou tu FPS zahraju. Jenže krev a x způsobů jak vyřídit boty nebo protihráče není ten důvod, proč tomu tu a tam věnuju čas. Příběh, byť zde není úplně bez nápadu, je jen taková berlička, jak odůvodnit všechno to maso kolem. A i když tvůrci sami berou celé dílo s obří nadsázkou a až do konce nechybí inspirace ke stále novým a novým variacím na zastřel/umlať/ubodej/vyhoď do vzduchu/shoď na zem, já chci od filmu trochu víc. A ten důvod, o kterém jsem se zmínil? No, třeba atmosféra, kterou měla FPS scéna v Doomovi a tohle ne, i když provedením je to o notný kus dále. Díky tomu provedení na druhou stranu věnovaného času nelituji, tak jako jsem jej nelitoval třeba u Avatara, kterému jsem po dlouhém váhání nakonec udělil stejné hodnocení. Navzdory všem výtkám totiž je to seznámení s technologickými možnostmi současného filmu někdy až dechberoucí, tím spíš, že zde bylo pořízeno za pakatel, pročež si tvůrci minimálně uznání talentu zaslouží. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry představuje kreativní konglomerát tendencí moderního akčního filmu i různých platforem dobové audiovize od GoPro videí i ASMR kanálů přes komiksy po videohry, a to zdaleka ne jen kvůli povrchní asociaci s FPS hrami. - více v recenzi pro Cinepur ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl velmi natěšen. Kdo z řad inteligentních ostatně ne. Spolupráce mezi USA a Ruskem se vidí zřídkavě. Dokonce ani ve filmovém světě to nebývá obvyklé. Tak trošku se zde píšou dějiny. Snad první film, který byl kompletně natočen z očí první osoby. Když to takhle člověk sleduje, tak je to přeci trošku napínavé. Jinak ten děj je samozřejmě těžce lobotomická záležitost, která má ovšem ďábelské tempo a ani malinko nezpomaluje. Pár desítek obdobných stříleček jsem si už za svůj život stihl zahrát a úplně každá měla dramaticky našlapanější děj. Z tohoto pohledu se tedy cítím tvůrci trošku podveden. Tento snímek je kompletně celý vybudován na efekt. Akce je hodně a velmi pěkně se na ni kouká. Opravdu těžce testosteronová nálož. Ženám se film zcela jistě nezavděčí, pokud nejsou totálně drbnuté. Na závěr je snad třeba zmínit velmi zajímavý výběr písní. Dohromady maximálně 3 *. Žádný zázrak se nekonal. Film na jedno použití. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Hoci nie je vo filme vysvetlené, ako Akan (Danila Kozlovskij) dostal telekinetické schopnosti, existuje komiks s názvom "Hardcore Akan" slúžiaci ako prequel k filmu, ktorý toto vysvetľuje. (Real Tom Hardy)
  • V jednej scéne možno vidieť plagát na PC hru Left 4 Dead. Režisér sa práve touto hrou inšpiroval a film natočil vo veľmi podobnom štýle. (Da_reba)
  • Film měl premiéru v roce 2015 na filmovém festivalu v Torrontu (TIFF). (Gorduza)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama