Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 2
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Viděno v DOLBY ATMOS: Neskutečné a popravdě nemám slov. Nadčasová muzika a jedno z nejlepších konceptuálních alb hudební historie v podobě nepopsatelného audiovizuálního zážitku, pro který se těžko nachází slov. Byly tam sice některé slabší momenty v příběhové části, nicméně co se týče celku naprosto fenomenální takovým způsobem, že mráz v zádech je téměř setrvalým stavem. K tomu lahůdkové verze legendárních skladeb z alba v čele s Comfortably Numb, které v tomto podání beru mezi své nejlepší zážitky v kině. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Mně se to citový vydírání líbilo. Nechala jsem se celé tři hodiny vydírat s naprostým odevzdáním a bylo to úžasný. Šla bych hned znovu. 100% Roger Waters, jeho upřímnost, jeho trable a jeho bolesti. Naprosto jsem ho obdivovala, že se takhle nechal veřejně obnažit a podat tak ruku celému lidstvu. Ale samozřejmě, jeho princip cukr a bič zafungoval. Skvělý, úžasný, dechberoucí, neuvěřitelný. Poklona pane Mistře. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak lituju, že jsem ten koncert v Praze propásl. Ale po osobní přítomnosti je asi prostor kinosálu to nejlepší, jak si ten koncert vychutnat a navíc se tu dostanou i detaily, které někde vzadu na ploše prostě neuvidíte. Vizuálně je to neskutečné žřádlo, hudbu netřeba představovat. Prostřihy, jak Waters putuje po pomátnících bitev, kde padl jeho děda a otec mi moc nevadily. Vím, jak se Waters s tím traumatem celý život smiřoval a že tam pak přivedl své děti a vnoučata ukazovalo oddech, že ony s otcem mohli vyrůstat. Koupě blůčka je jasná. Bonus v podobě rozhovoru s Nickem Masonem je příjemné posezení starých pardálů. Jen škoda, že do filmu nezakomponoval účast i Davida Gilmoura na jedné koncertní zastávce tady ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Působivé? Rozhodně. I pro nefanoušky Pink Floyd (mezi které rozhodně patřím, vždyť já znám The Wall) nabízí film dost zábavy a vizuální působivosti. Na rozdíl od filmu zde není takový tah na bránu (návraty k Watersově cestě za "mrtvými") a je citelně sestříhán z několika koncertů. Takže nejde o jednotný záznam z jednoho koncertu, ale výběr toho nejpovedenějšího, co dohromady dá jeden koncert. Bohužel jsem vždy žil v tom, že The Wall je skupinová věc, Waters mě skoro pořád přesvědčoval, že to je jeho one-man-show a to hlavně svým sklonem k přehnané umělé dramatčinosti gest. Hudebník skvělý, herec možná do němé éry:-). Závěrečné pomrkávání na fanoušky bylo příjemné, jen zase došlo k hodně citelnému stříhání otázek (otázka na bubeníka ohledně jeho hry a smích Waterse, že se na to těší, střih otázka pryč:-)). PS: pro mě stále filmové The Wall o kategorii výš, i dík genialitě Geralda Scarfa, která tu tolik nevynikla. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Pink Floyd si odjakziva potrpeli na vizual pri koncertoch,v podstate ich tie projekcie preslavili a v kombinacii s kvalitnou muzikou tam neni co riesit,,,jasnych 5 hvezd,CZ titulky mi sice miestami pripadali,ze rezia pri titulkovani pozerala uplne iny film,ale na vysledny dojem to nema vplyv.Skoda ,ze sa na podobny projekt nedali presvedcit brnenski Progress 2... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama