Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí pohádka letošních vánoc!!! Jak si čtu komentáře, tak vidím, že jsou to samí chlapi a vy prostě nejste cílová skupina :) já, ségra i mamka jsme byly z pohádky doslova uneseny, krásné natočené, pěkní herci a příběh přesně jako stvořený pro nás holky :))) byla dost dlouhá, ale celou dobu se tam něco dělo, nechyběly napínavé části příběhu, nebyl až tak předvídatelný a čeští filmaři by se od ruských mohli učit. Ráda si pohádku pustím znovu a nechám do života proudit pozitivní energii, kterou jsem z krásné pohádky cítila a mohli by natočit druhý díl :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dračí princ (kde na toho prince překladatel probůh přišel?) je napříč všemi žánry, do nichž zasahuje, s malou převahou spíš holčičí než klučičí film. Ne svým příběhem, ale ztvárněním boje zvířecí a lidské podoby draka, zejména ve chvílích, kdy se Arman přiblíží k Miře. Při záblescích ostré bílé barvy ve tváři (a na osvaleném těle - ženy uznale kývnou, muži zhusta pronesou něco o posilovnou nahoněných buzerantech) si člověk vzpomene na všechna ta Stmívání, Svítání a kdo ví jak se ty další díly vyprávěnky o upírech jmenovaly. Co nebylo "romantická fantasy", ale jen "fantasy" či "ruské byliny" bylo výtvarně vydařené, po stránce příběhu bez větších trhlin (až tedy na nedořešenou otázku množení, konkrétně tu - když drak měl mládě, k čemu bral další nevěsty, případně jak to, že neměl mláďat víc?) a navíc byl film obdařen neokoukanou východní exotikou, která je velmi sympatická. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ruská Kráska a zvíře aneb Pohádka o tom, jak si spanilá dívka pouštěla draka s ohnivým drakem. Film má překrásnou vizuální stránku (zaujal mě "dračí ostrov" coby obří kostra a celkově se mi líbila výprava) a je doplněn nepřeslechnutelnou hudební stránkou. Příběh měl jisté rezervy a trochu mě mrzí, že se tvůrci neponořili více do hloubky - vztah mezi Armanem a Mirou byl sice pěkně vykreslený, nevzal mě však tolik za "srdíčko", jak bych čekal. Ve výsledku lepší tři hvězdičky" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na ruské pomery ide o nevídanú megapecku. Teda neviem ako je na tom Ruská kinematografia ale keď o nej hovorím živo sa mi vybavuje Mrázik a to bol teda mega bulshit. Toto je film z úplne iného súdka ma celkom sympatických hereckých protagonistov a čuduj sa svete aj celkom pekný a pútavý príbeh o láske zrade a hľadaní vnútornej pravdy, keď k tomuto všetkému pridáme ešte špeciálne efekty, ktoré vyšli na nosiče v BD aj v 3D ide o vážny skok vpred a pre mňa osobne ide o ponaučenie, že nemám súdiť knihu podľa obalu. Zo všetkého čo bolo vo filme možné zhliadnuť sa mi najviac páčil drak, pre filmárov nie je jednoduché vytvorenie draka presvedčili sme sa o tom už mnohokrát spomeniem iba pár chabých pokusov ako napríklad Dračie srdce či film podľa rovnomennej knižnej predlohy Eragon, kde draci pôsobili ako kone s krídlami a nie ako majestátne zvieratá z ktorých má vyžarovať rešpekt. Dračiemu princovi sa to podarilo a patrí mu teda odo mňa veľká vďaka a snáď si s toho generácie vezmú príklad. 74% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama