Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že v Americe tenkrát za doby vlády George Bushe řešili to, co předváděli v tomto filmu. Zajímavé. Film precizně ukazuje mravenčí práci některých novinářů a i když to na první pohled může působit nudně, film takový vůbec není. Může za to určitě dobrá režie, ale i samotní prvoligoví herci, kterých je v tomto filmu kupodivu docela dost. A nejlepší ze všech je zaručeně Cate Blanchett, která tu působí skvěle civilně a stejně tak i Elisabeth Moss. Zajímavá filmařina, skoro je až s podivem, že to v Americe vzniklo. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je tak skvělý herec, že prostě jen hltáte každou vteřinu, kdy je na plátně. Není zde tolik, jak byste si přáli, ale Cate Blanchett mě překvapila neskutečně civilním a přesto procítěným výkonem, který mě bavil. Ona na sebe strhává pozornost a dává tak vyniknout příběhu jedné ženy, která se jen snažila odhalit něco, o čem si myslela, že je pravda. Svět se za to odmění, to je jasné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Politika. V Americe je prostě někde jinde. Robert Redford se k ní rád vrací (kupříkladu Hrdinové a zbabělci) a anti-bushovci mu při tom zřejmě zatleskají. Okatě tehdy diváka tlačil na svou stranu barikády a tady to není jiné. Je možná fajn, že se leccos nebojí pojmenovat, ale obávám se, že určití lidé si stejně popel na hlavu nenasypou. Politické téma je vždycky s otazníkem. Pro Středoevropana není tohle konkrétní úplně silné a atraktivní, nicméně látka je podaná poměrně přehledně a zajímavě. Jen jí občas schází dynamika a možná i ostřejší nůžky střihače. Leccos nahoru tahají nejen oscaroví herci v ústředních rolích, velmi slušní jsou i ti, jejichž role nejsou až tak velké. I tak jednou bohatě stačilo!! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama