Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

castor 

všechny recenze uživatele

Politika. V Americe je prostě někde jinde. Robert Redford se k ní rád vrací (kupříkladu Hrdinové a zbabělci) a anti-bushovci mu při tom zřejmě zatleskají. Okatě tehdy diváka tlačil na svou stranu barikády a tady to není jiné. Je možná fajn, že se leccos nebojí pojmenovat, ale obávám se, že určití lidé si stejně popel na hlavu nenasypou. Politické téma je vždycky s otazníkem. Pro Středoevropana není tohle konkrétní úplně silné a atraktivní, nicméně látka je podaná poměrně přehledně a zajímavě. Jen jí občas schází dynamika a možná i ostřejší nůžky střihače. Leccos nahoru tahají nejen oscaroví herci v ústředních rolích, velmi slušní jsou i ti, jejichž role nejsou až tak velké. I tak jednou bohatě stačilo!! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle není film o nějaké určité historické pravdě, ale spíše o (doufejme) nezničitelné vůli k jejímu hledání, což s sebou čas od času nese riziko pořádného kopance mezi nohy - ať už více či méně opravněného. Méně orientované na instrumentální stránku věci než striktně procedurální Spotlight, naopak více pracujicí s emocemi a charaktery. Blanchett úchvatná, Redford ve svém živlu. 9/10! ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama