Reklama

Reklama

Záletník

  • Francie Un éléphant ça trompe énormément (více)
Trailer

Obsahy(1)

I nevěra se musí umět aneb konec avantýry na okenní římse ve čtvrtém patře... Do života úspěšného muže po čtyřicítce vstoupí nečekaně atraktivní mladá žena, která rázem rozvrátí jeho dosavadní spořádaný systém. Etienne Dorsay – vedoucí informačního oddělení jistého ministerstva je v oboru záletnictví skutečný začátečník. Na svou první nevěru se proto připravuje zvláště obezřetně a promyšleně. Rafinovaný plán však končí úplnou katastrofou a Etienne se ocitá na římse nejvyššího patra pařížského domu a ptá se sám sebe, jak k tomu vlastně mohlo dojít. Okouzlující Jean Rochefort je v komedii Záletník režiséra Yvese Roberta v plné formě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

anderson 

všechny recenze uživatele

Kedysi pradávno bol tento film medzi mojimi spolužiakmi opradený povesťou zakázanej "podívanej", v ktorej si ich mokré sny vysúložila nádherná ANNY DUPEREYová. Keď som ho potom kedysi v nedeľu večer na vlastné oči zhliadol, konštatoval som, že okrem jediného (!) letmého záberu na "lentilky pod kobercom" v ňom nie je ani po filmárskej stránke nič zaujímavé. Nedávno sa mi dostalo do rúk DVD s pôvodným kinodabingom a pri jeho počúvaní som - už ako zrelý muž - vnímal i dej filmu. Historka o úradníckom šimľovi a "páprdovi", ktorý sa rozhodne krízu stredného veku poriešiť neverou, je ale nakrútená tak "umelecky", že zabila všetko to čo by malo byť akože vtipné a ani to čo je v druhom pláne (páprdovi priatelia a ich životné peripetie), nie je príliš dramaturgicky zaujímavé. To neprenosné fluidum, ktoré zrejme francúzi v tomto filme dokážu dešifrovať, mi tak naďalej ostáva utajené. (20.8.2012) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byla to řada vzrušujících okamžiků každý den mezi 16:50, kdy jsem skončil v kanceláři, a 17:50 nebo 52, kdy se Marta vracela domů." Kdybych někdy pocítil touhu po záletech s nějakou modelkou, tak bych určitě dopadl jako Etienne - pozval bych nepravou, nechal bych na sobě jezdit koně a určitě bych omylem přistál v Bruselu. Tak to radši zůstanu věrnej, budu se smát nechápavě zamilovanýmu Lucienovi, budu obdivovat Etiennův výkon v sedle či jeho světáckou procházku v dešti a pokusím se zabít Simonovu nesnesitelnou matku. To všechno udělám jenom proto, abych si nakonec mohl vychutnat s Etiennem cigárko na římse s výhledem na Vítězný oblouk. To bych moc chtěl, ale jako nekuřákovi se mi to určitě nepoštěstí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která nevyvolává salvy smíchu tím, že by sebou někdo o něco mlátil, někam padal, někoho fackoval nebo byl fackován někým, nýbrž přirozenými dialogy a k dokonalosti vybroušenými scénami vůbec. Kdyby ovšem hrál hlavní roli někdo jiný než Jean Rochefort, na jehož obyčejném človíčkovi to všechno stojí, tak nevím nevím.___P.S. Filmu myslím hodně pomohl i dabing Vladimíra Fišera. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Některá místa snímku jsou milá a vtipná- slibný začátek v garáži, pomoc přátel, ale některá jsou vyloženě hloupá- "slepec" Brasseur v restauraci, hystericko-Oidipovská hádka mezi matkou a synem. V některých částech byl Rochefort vtipný v jiných se zase pitvořil, konec je hloupý a banální podobně jako v Malérech pana účetního. Anne Duperey je okouzlující, ale to je málo. Nesrovnatelně lepší je Muž, který měl rád ženy nebo Rodinný krb od Truffauta ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Komedie Záletník (někdy se uvádí pod titulem "Sukničkář") - dnes už klasický snímek FRA provenience, jeden z těch kultovních. J.Rochefort v hl.roli ženáče - sukničkáře zamilujíc se do kolegyně z vedlejšího oddělení. Tím se jeho život automazicky sestává mnoha eskapádami snažíc se uniknout odhalení. Američani za 8 let po uvedení této komedie natočili svoji verzi (remake) pod názvem "Žena v červeném" s vynikajícím s G.Wilderem (pilotní píseň "I Just Called to Say I Love You"). Na originál to však nemělo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Paríži. (dyfur)
  • Claude Brasseur obdržel za ztvárnění Daniela prestižního Césara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Ne stejnou cenu byli nominováni také Anny Duperey, a to v kategorii nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, a scenárista Jean-Loup Dabadie za nejlepší původní scénář nebo adaptaci. (Komiks)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama