Reklama

Reklama

Svatý Mikuláš

  • USA St. Nicolas
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně odhodlal stát se vlastencem v mým oblíbeným žánru a zase mi to na nějakou dobu stačilo. Hodně FF i ve světe je amatérskejch, ale tohle je prostě českej extrém. Takhle něco domrskat umíme fakt jenom my. U studentskýho filmu bych předpokládal, že minimálně herecky to bude na úrovni, ale i u nás na vesnici borci z hospody by to zahráli věrohodnějc. Že mě to nechalo absolutně klidným, to tu rozvádět asi nemusím. A přitom postavy doktorů nebyly nejhorši, pacienti už byla zas tragédie. Ale je spousta možností jak i bez rozpočtu udělat horor s napětím, aniž by tam musely levitovat židle na provázku. Což mě utvrzuje v tom, že to nejsou milovníci a znalci hororu. To že uprostřed filmu, zabijou týpka a začne tam zpívat Marek Ztracený mě už jenom potvrdilo domněnku, že se z toho snažili udělat parodii. A na konci z auta vystoupí Pavel Novotný, tak to nazdar. Dlouho sem uvažoval jestli těm lidem dát aspoň hvězdu za snahu, ale lepší bejt rovnou upřímnej, ať už nic takovýho nedělaj. Opravdu lepší se na to vysrat než si dělat takovou ostudu a trápit nás s tim. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sračkoidný český found footage horor; variácia na známy "Grave Encounters" (a stovky iných, podobne orientovaných FF počinov). Nezaujíma ma, že je natočený za pár šupiek, pretože tak je natočená väčšina debutujúcich FF shitov a až potom sa v nich ukáže kto má talent a koho film za niečo stojí. "Svatý Mikuláš" bohužiaľ nestojí ani za tých mizerných 90kč, ktoré som za neho vyhodil. Nezaujímavo spracované, chaotické nič, ktoré je audio-vizuálne odpudivé a napriek iba hodinovej stopáži nudné, nestrašidelné, hororovo nefunkčné, afektovane a nadmieru amatérsky odohraté; s (ne)hercami, ktorým som neveril ani pol písmena. Proste otupná blbosť, za ktorú sa pan Smazal môže akurát tak hanbiť. No snáď /možno sa na nej aspoň niečo priučil. Slabá 1* iba za zemi původu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je NESKUTEČNÁ PECKA !!!! Šel sem z toho úplně do kolen, jak to zmákli!!! Za nicotnej rozpočet tohle??!! Neuvěřitelnýýýý!!!!! 30 min docela komedie, a pak jízda jak prase, skvěle použitý filtry, lekačky, napínavý jak prase, hudební a zvukovej doprovod , černobílý závěry ... BOMBA!!! BOMBA jak prese!!! Dokonce ještě lepší než slovenský ZLO a v to sem nedoufal !!!! 5/5, protože aktuální sračkoidní FF ze zahraničí se proti tomu můžou jít zahrabat. A to píšu smrtelně vážně, nikdy sem nikomu nelezl do prdele a kdyby to byla sračka, tak to napíšu ... ale tohle bylo neskutečný představení a jízda od poloviny ... na ty prachy... nechápu, hlava nebere!! - - Navíc je třeba hodnotit v rámci SUBŽÁNRU !!! Ne jako film obecne v jednom pytli s Titanikem a Vojínem Rayenem ...!! Jestli někdo z místních hodnotitelů kolem 3* myslí, že natočí za NIC něco stejně dobrýho, tak sežeru vlastní koule!!! Jsou to idioti ... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, ale výsledek mě moc nepotěšil. Je fajn, že něco takového vzniklo v našich končinách a jsem za to rád a doufám, že příští počin se už vyvede lépe. České Grave Encounters, ve kterém je fatální chyba a to hudba! Hudba se tam absolutně nehodila, ta mě opravdu vytáčela. Stačilo pár "scary" zvuků a úplně by to stačilo. I zvuky mohly být taky kvalitnější a i když jde o FF horor, tak se kamery nemusely tolik třást a často je tu velká tma, takže toho taky moc není vidět. Herci se mohli lépe položit do rolí. Kdybych se já ocitl v takový situaci, rozhodně bych byl pominutější a neměl bych tak klidnej hlas. A ještě jedno rýpnutí. Při pohledu na ústav v oknech mříže nejsou, takže se skákat ze třetího patra nemuselo! :-) Na podmínky ale docela dobrá práce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako pokus o české found footage se musí film jednoznačně hodnotit dobře. Má to všechno, co by takový film měl mít. Popravdě se mi líbí i skutečnost, že je snímek pouze hodinový, protože jinak by byl jen zbytečně natahovaný. Jestli jste viděli nějaké found footage, tak vás snímek „Svatý Mikuláš“ nemá čím překvapit. Osobně spíše hodnotím to, že se toho čeští snaživci zhostili se ctí a dokázali, že i v těch českých podmínkách to může fungovat. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Desky se jmény pacientů ve filmu obsahují skutečná jména lidí ze štábu a jejich přátel. (mazadlo)
  • Děj je prokládán němými černobílými „archivními“ záběry z minulosti ústavu, osobními záběry ze soukromí členů štábu a uměle vytvořeným videem z portálu YouTube. (Matared)
  • Film se točil v bývalé sušické porodnici. Natáčení trvalo pouhých 12 dní. (mazadlo)

Reklama

Reklama