Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (518)

eLeR 

všechny recenze uživatele

My si tu vymýšľame kadejaké Hry o život s krajmi a Kapitolom, Divergenciu s frakciami, a pritom sa stačí vrátiť v čase do Chille sedemdesiatych rokov. Človeku sa rozum pozastavuje, že také niečo ako Kolónia Dignidad existovalo, a ešte aj s odobrením vlády. Všetok ten hnus schovať za usmiate tváre a mávanie vlajočkami. Dobre natočené, skvelo zahraté ... Michael a Daniel a Emma si zaslúžili takýto film, a my sme si zaslúžili dozvedieť sa zase niečo nové z histórie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečítal som obsah filmu a v podstate som len tipoval, že film bude o zamilovanej dvojici počas búrlivých rokov v Chille. Film ma milo prekvapil a ja mám prekvapenia rád. E. Watson vyrástla nielen do krásy ale i talentom a D. Bruhl už nikomu nemusí nič dokazovať. Prevratu v Chille je venovaný úvod, ale akonáhle sa E. Watson vydáva na cestu za záchranou svojho vyvoleného, začína byť film parádne napínavý. Známy slogan, že film je tak dobrý, ako je dobrá záporná postava tu platí dokonale. Michael Nyqvist si tu strihol takého slizkého hajzla akého som už dlho potreboval vidieť. Určite si to ako herec užíval a diváci si to užijú tiež. Narýchlo si nespomeniem, kedy som videl tak nesympatickú postavu,ale inak mám Nyqvista rád. Ja len, že to zahral fantasticky. V závere som trochu zdvihol obočie, keď sa po úspešnom zdolaní nebezpečnej hranice začali radovať. Hovorím, že je to trochu priskoro, cesta domov je ešte dlhá...Ako hovorí maďarský spoluobčan: "Nevrav skok, kým nepreskočíš hop!..." Maďar mal na mysli slovenské porekadlo: "Nevrav hop, kým nepreskočíš..." Silné štyri hviezdy, ktoré možno časom poskočia na plný počet. 80%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nevšedné prekvapenie, ale trošku z iného uhlu pohľadu. Názov filmu mi naznačoval, že to je nejaké ďaľšie teen bestseller sci-fi s Watsonkou v hlavnej roli. O to viac mi spadla gamba, keď som zistil, že som úplne mimo: že sa jedná o historický materiál s vážnou témou, a naviac skvelé obsadenie. Možno bol silný dojem spôsobený čiastočne týmto prekvapením, ale film ma celkom strhol aj svojou schopnosťou udržať napätie až do úplneho konca - a to sa cení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Emma Watson jako žena, která jde zachránit svého odbojářsky aktivního muže do “letního tábora”, kde řádí fanatismus, násilí a drsný Michael Nyqvist, který byl zde excelentní. Zpočátku strach z nudného filmu s válečnou tématikou komunistů, nacistů a dalších témat, která jdou mimo mě, vystřídal po chvilce zájem o to zjistit, co se v táboře vlastně děje. Dost krutá atmosféra, pocity beznaděje a nespravedlnosti a na závěr nervydrásající finále, kdy prostě fandíte hlavním postavám. Ve všech ohledech výborný film a obrovské must see překvapení. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I tento film je silný tím, že si scénáristicky i režijně dokázal poradit s námětem zdánlivě snadným - skutečnými událostmi v jedné z mála tehdejších latinskoamerických demokracií, v republice, která je spojena jednak jménem básníka Pabla Nerudy, jednak úspěchem československého fotbalu také s naší zemí. Vynikající herecké obsazení, jemuž vévodí Daniel Brühl a Emma Watsonová, doplněné neméně zdařilým zvládnutím masových levicových scén z posledních dnů demokratického socialistického režimu prezidenta Salvadora Allenda, i autentickým ztvárněním hrůzného ovzduší na santiagském Národním stadionu přirozeně vyúsťuje do neméně ponurého, ale o to přesvědčivějšího zachycení prostředí nacistické kolonie, v níž chilská tajná policie DINA svými mučitelskými praktikami jen dotváří obraz této přežilé nacistické hrůzy. Aktivity navenek demokratické německé ambasády proti vlastním státním občanům proto příliš nepřekvapí - tehdejší spolkové Německo se nacházelo právě uprostřed svého denacifikačního hodnotového desetiletí 1968-1977. Dobrodružný moment v tomto ztvárnění nepůsobí ani nahodile, ani rušivě. Divák nejenže se nenudí, ale - jak jsem stačil zaznamenat - po skončení filmu dokonce nadšeně a spontánně tleská. Má proč. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Film byl poprvé uveden na filmovém festivalu v Torontu v roce 2015. (Weasley)
  • Emma Watson k filmu uvedal: "Většina scénářů je o chrabrém rytíři v lesklé zbroji, ale tohle je příběh ženy, která se vydá zachránit svého manžela, a to mě k němu přitáhlo." (Weasley)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama