Reklama

Reklama

Poslední tvář

  • USA The Last Face (více)
Trailer 1

Milostný příběh doktora Miguela (Javier Bardem) a ředitelky organizace humanitární pomoci Wren (Charlize Theron) vypukne uprostřed hrůzami války sužované Libérie. Dvojice musí najít způsob, jak si udržet svůj vztah v mimořádně těžkých podmínkách, v nichž se oba snaží pomáhat, ale zároveň mají naprosto rozdílný názor na to, jak konflikt vyřešit. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně dlouhé melodrama. Až moc času je věnována romanci, v níž se žena zamiluje do neusazeného šarméra se syndromem pomáhání s plochými dialogy a nevyvinutými charaktery. Celkově nuda. Na závěr kázání, které rve uši a dojímání. Přitom to je jestli dobře počítám již páty režisérský počin Seana Penna. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Aj napriek mizernym ohlasom som sa to pokusil pozriet kvôli môjmu oblubencovi Renovi, ale uz behom prveho extremne nezazivneho dialogu som pochopil, ze mi to absolutne nesadne. Bez pretacania som vydrzal film sledovat pol hodinu a bolo to totalne utrpenie. Striedali sa neskutocne nudne sceny bez nejakeho vyznamu a tak som zvysok filmu preklikal, aby som nasiel aspon par scen s Renom. Ale ani tie za nic nestoja. Vysledkom je artovy blivajz s ktorym je pravdepodobne spokojny len Penn a par dalsich ludi, ktory sa podielali na vyrobe tohto filmu. 0/10. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto sa v skutku nevydarilo. Sean Penn sa pridal do zástupu ďalších blbov, ktorí majú potrebu točiť dlhý film, aby ukojili svoju ambíciu. Páčili sa mi od Seana Penna niektoré iné filmy, až toľko ich nepoznám, ako herec je slušný, ale prečo preboha sa pustil do tejto témy? Uslzená, ukecaná melodráma, ktorá ešte tlačí na pílu našich citov. Áno, zverstvá v niektorých vojnových konfliktoch v Afrike sú stále pre normálneho človeka nepochopiteľné a všetci čo tam pomáhajú majú môj obdiv. Tak prečo teda nie film o doktoroch z týchto oblastí, ..ale lepiť to do dlhej a nezaujímavej stopáže proste vadí. Inak technická stránka a kamera, občas aj hudba v poriadku, je tam jedna sexi foot fetish scéna, potom zábery zranených, alebo z operácií odpudivé, posolstvo tiež čiastočne chápem, ale takto jednoducho nie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velké strasti i malé radosti černého kontinentu pohledem dvojnásobného držitele Oscara. A s dvojicí výborných oscarových herců. Plytké a příliš dlouhé. Lékaři se v daných oblastech nezaměřují pouze na zraněné, ale starají se také o pacienty, na kterých je páchané sexuálně motivované násilí, poskytují prevenci proti infekčním chorobám nebo pomoc při psychických obtížích. Všechna čest. Škoda, jak tahle poklona lékařům a dalším humanitárním pracovníkům dopadla. Výsledek je sice solidně (po řemeslné stránce) zvládnutý, ovšem „komplikovaný“ vztah dvou milenců je prostě málo. Dialogy jsou místy hodně špatné, napětí kolísavé, herecky mě nejvíc potěšila (tradičně) Charlize Theron. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Pennovi asi šlo jen o zachycení krutosti, která je v Africe na denním pořádku. Těžko mu to mít za zlé, často je to jedinou cestou, jak na tyto problémy upozornit celebrity. Tedy ty, kteří jsou schopní svým jměním aspoň částečně mírnit dopady těchto problémů. Jenže my ostatní se na to musíme dívat... Až po zhlédnutí tohoto snímku jsem začal přemýšlet nad tím, že jsem výrazně neobjektivní v otázkách Charlizina herectví, neb nabývám dojmu, že právě to vytahuje tenhle film z totálního odpadu (do regulérního odpadu). Ale abych nebyl jen negativní - výpravně a herecky dobře zpracovaný snímek, který mimořádně trpí na scénář. Ten totiž celý projekt sráží jak střídavým tempem (akční film versus hlemýžď), tak třeba i tupými dialogy až hodně k nule. A to i přes opravdu zajímavé, impresionisticky točené scény. Mimochodem, co se hereckých výkonů týče, připadá mi, že Reno se snad topí v dluzích, a tak udělá cokoliv, co mu tvůrci řeknou. Protože tohle si, myslím, herec jeho formátu nezaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta, a tiež vo švajčiarskej Ženeve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama