Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopila zásadní věc ... k čemu byl vlastně ten labyrint, když jsou ta děcka pro lidstvo tak důležitá? Proč je tam nechali chcípat? U dvojky došel dech a inspirace, takže bylo nutné vymyslet honem rychle nějakou zápletku? Snažila jsem se, a to vážně moc, chápat souvislosti nebo spíš jsem je hledala. Ale pokud si zřejmě nepřečtu knihu, tak mám smůlu. Tam ty smysluplné nitky zřejmě budou, nitky, které filmaři prostě opomněli zdůraznit, aby každý všechno pochopil, i takový jako já. Pokud bych pominula labyrint jako důležitou část děje, tak jsem se docela bavila. Děj je rychlý, adrenalinový a zombíci řádně hladoví. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý večer, tady Zlosyn, zánik lidstva, oddělení smrtící izolace nezletilých." Postupem do druhého levelu tvůrci "s citem" pošlapali jedinečnost původního labyrintu, kterých najednou byly hromady a z každé po letech bloudění našlo cestu ven stádo zmatených mladistvých. Já tomu tedy moc nerozumím, což se dá lehce vysvětlit tím, že tento snímek nemá obvyklé zbytečnosti, jakými jsou začátek a konec. Budu si tedy muset na vyvrcholení nějaký ten rok počkat, ale troufnu si tipnout, že Zlosyn vyhraje kontumačně, hrdinové se dobrovolně zavěsí na háky a Země odletí do jiné galaxie. Nebo to bude jinak? A není mi to jedno? ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního prvního dílu - Maze Runner se tak cementuje na pozici jediné young adult adaptace, kterou stojí za to sledovat (druhé, pokud mezi ně budeme počítat i Harry Pottera). Příběh už nemá tak přímočarý tah na branku, logicky, vše je tu mnohem složitější než jen útěk z Labyrintu, a tempo tak hlavně v závěru trochu trpí, ale pořád jde o zručně odvyprávěné řemeslo, kombinující dystopické příběhy totalitních konspirací se zombie řežbou v postapokalyptickém světě. 8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ZLOSIN je (ne) dobrý. Ten dvojsmysl jsem použil schválně, protože jestli z toho mám nějakej pocit co převládá, tak je to rozpolcenost. Takže ve zkratce, mám z pokračováním Labyrintu zhruba stejnej problém jako z pokračováním Divergence až na to, že tady to zmrdali ještě víc. To co bylo v jedničce jasně nalajnovaným příběhem o snaze dostat se z konkrétního místa přes konkrétní prostor konkrétním způsobem se ve dvojce mění ve zmatené a samoúčelné pobíhání po postapokalyptickém světě, který pravda nevypadá špatně, atmosféra jakž takž občas nějaký ten útok zombies, masky a efekty taky cajk, akce bohužel kapku nepřehledná, ale budiž nebyla nejhorší, tak kde je problém? V totální překombinovanosti děje a ano opět se k tomu dostáváme druhé díly jsou totiž neduhem všech podobných sérií, kdy díl první zaujme nějakým dobrým příběhem divák je zvědavý na pointu a chytne ho to a pak nastoupí dvojka, aby všechno rozmetala, protože je vlastně spojovacím prvkem mezi začátkem a koncem a tak jeden zvrat musí přebít jiný, aby připravil půdu pro finální zvrat. Takže je tedy ZLOSIN dobrý nebo DOBROSIN zlý? Jsem poněkud zmaten. Kašlu na to.45% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama