Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť "divný" horor o úchylnej rodine Fireflyových, ktorého pokračovanie Vyvrženci pekla sú min. o triedu lepším filmom. Pokiaľ berieme Vyvržencov pekla ako samostatný film, je to dobrý nárez brutality, ale ak sa vám páčil natoľko, že vás tento rodinný klan zaujal a chcete o nich vedieť viac (tak ako ja pretože Vyvržencov som videl skôr), máme tu Dom tisíce mŕtvol, ktorý sa dá pozrieť. Je tu aj pár zaujímavých momentov, asi najviac zaujímavá je vražda policajtov a policajta na dôchodku v podaní "vojaka Ryana", ale ako celok to stačí vidieť iba raz. To ako vyzerá výsledná verzia filmu má na svedomí štúdio, ktoré vystrihlo z filmu 17 prevažne krvavých minút. Výsledok je aký je, čiže nič moc.40%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chicken, Gasoline'' ------ Rob Zombie je pacient, možná úchyl a nejspíš i něco navíc. Já ale asi také, protože se mi tahle šílenost zase líbila. Marně přemýšlím kam tohle žánrově zařadit a nenapadá mně zhola nic. Tohle je na samostatnou škatulku. Ačkoliv je atmoška zdánlivě hororová, z hororů si to spíš dělá prču a to mi sedí. A ani s tím explicitně zobrazeným násilím to není tak hot jak by to mohlo vypadat. Navíc to téma už tu bylo 100x jenže tady se neberou tak vážně. Já dobrej horor rád, ale většina dnešních kousků je nestrašidelná a když se u hororu sem tam uchechtnete, je něco špatně. Tady se bát věru nebudete. Rob mrtvoly, kostry, porcování lidských těl, případně jejich zohavování za živa bere naprosto vpoho a za běžnou součást života a jeho rodinka také. A teď možná píšu i o autorovi samotném. A možná i jeho ženě. Ta je opravdu nádherná , jen si nějak nedokážu představit, že ti dva mají spolu děti, vozí je do školky, na kroužky a vůbec bych chtěl vidět jejich dům kde bydlí. Samozřejmě s policejním doprovodem nejlépe jednotky SWAT, to pro jistotu.. :-). Zkrátka Sheri Moon vypadá jak andílek, ale nechtějte být jejím králíčkem ! Mně nejen rodinka, ale celá ta partička ze zapadlého městečka nebyla neznámá. Jako první film jsem totiž viděl Vyvržence pekla, takže úvodní seznamovačku a šok už jsem měl nyní za sebou :-). Co dodat? To se musí vidět! Je to originál navíc skvěle říznutý klasickou americkou country. A věřím, že i dnes, když sjedete z nějaké té Route táhnoucí se napříč Státy, tak v nějakém tom zapadákově můžete narazit na podobný Dům hrůzy a budete-li mít štěstí (vlastně smůlu) i na podobnou rodinku.... Velmi chválím český dabing! Dávám za 4 pikantní kuřecí stehna kapitána Spauldinga. * * * * ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

Soundtrack Scott Humphrey a Rob Zombie: 1. Howdy Folks [0:31] ,2. House of 1000 Corpses - Rob Zombie [3:43] ,3. Saddle Up the Mule [0:17] ,4. Everybody Scream - Rob Zombie [2:36] ,5. Stuck in the Mud [1:16] ,6. Holy Miss Moley [0:16] ,7. Who's Gonna Mow Your Grass - Buck Owens [2:19] ,8. Run Rabbit Run - Rob Zombie [3:01] ,9. Into the Pit [1:21] ,10. Something for You Men [0:20] ,11. I Wanna Be Loved By You - Helen Kane [2:47] ,12. P**sy Liquor - Rob Zombie [4:57] ,13. Scarecrow Attack [2:12] ,14. My Baby Boy [0:14] ,15. Now I Wanna Sniff Some Glue - The Ramones [1:34] ,16. Investigation and The Smokehouse [0:35] ,17. The Bigger the Cushion [2:26] ,18. I Remember You - Slim Whitman [2:03] ,19. Drive Out the Rabbit [0:13] ,20. Mary's Escape [1:19] ,21. Little Piggy - Rob Zombie [3:54] ,22. Ain't the Only Thing Tasty [0:26] ,23. Dr. Satan [0:19] ,24. Brick House 2003 - Rob Zombie/Lionel Richie/Trina [3:48] ,25. To the House [2:29], ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tisíc jich není, ale dobrých devět set rozhodně. Zombie jede na kvantitu, aniž by působil přeplácaně. Bizarnosti se stupňují exponenciálně, aniž by výsledek kdykoliv spadnul k nesmyslu a kdo chce, může v tom klidně hledat a nalézat komentář dnešní doby, nepochybně pak sebereflektivní komentář žánru. Velmi racionální magořina a střídmá patlanina. Takhle to asi dopadne, když koukáte jen na horory a pak začnete točit hudební videa a filmy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Meziscény ve filmu, například masturbace Baby s kostlivcem nebo Otisovo mučení roztleskávaček natáčel režisér Rob Zombie až po ukončení natáčení ve svém sklepě na šestnáctimilimetrovou kameru. Herecké osazenstvo kvůli tomu pozval na víkend k sobě domů. Stejným způsobem (kromě záběru na vycházející slunce) natočil úvodní titulkovou sekvenci. (Othello)
  • Uvnitř Spauldingovy benzinové stanice si na zdi za kasou můžeme všimnout reprodukce obrazů démonů, které byly nalezeny pod vrstvou nátěru v bývalém "opatství Thelema" v Cefalu, v Itálii. Originály těchto maleb má na svědomí známý britský okultista Aleister Crowley. "Opatství Thelema" byl jeho osobní chrám. (Othello)
  • Poslední film Dennise Fimple. Již během natáčení trpěl zhoršující se srdeční chorobou a některé scény musel již natočit pouze vsedě. (Othello)

Reklama

Reklama