Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling. Kvůli němu jsem se namáhal si tohle zapomenutý utlumený drama doplnit a on byl i při shlédnutí tím, co tu táhlo především. Odevzdaný náctiletý podivín s neobvyklým vnímáním světa kolem je i s odstupem 15 let (a hvězdnou kariérou) jedna z jeho nejlepších rolí. I když to není žádná lehká látka k přebrání, vyznění lehce depresivní, pár věcí by se vytknout dalo, ta postava mi byla blízká a se zvláštním pocitem doporučím. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem se dlouhou dobu nemohla vůbec „zažrat“ a věčně zamyšlený a zamračený Ryan Gosling se mě taky moc nedotkl. Děj na mě působil hrozně nedotaženě, ale pár světlých myšlenek by se tu pro mě našlo. Celý film jsem si říkala kdy už přijde nějaká bomba, protože ten námět k tomu směřoval, ale ani konec mě nijak neohromil. ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Každý snímek s Ryanem Goslingem mi potvrzuje, že právě on patří mezi nejlepší herce své generace. I v tomto případě předvedl famózní výkon, který si právem zaslouží své uznání. Svět podle Lelanda přináší mnoho otázek a témat k zamyšlení, nedává žádný návod, jak přijít na to, co je správné a co už překračuje jisté hranice. Proč člověk zabije člověka a proč to udělá někdo, kdo má celý život před sebou? Může za to špatná výchova, špatné rodinné vztahy? Je ten člověk skutečně tak nebezpečný, jak by se na první pohled mohlo zdát? Nebo je vše trochu jinak, odpověď ať si každý vytvoří sám. Osobně musím říct, že tento film rozhodně není pro každého, mě samotnou ale velmi zaujal. Hned od začátku jsem měla pocit, že mě Leland nemůže zklamat, protože v sobě nese jakousi mystiku, zvláštní atmosféru, tajemství, které mě velmi zajímalo. Po dlouhé době jsem si pustila film a musím konstatovat, že můj výběr snad nemohl být lepší. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždou to pro mě zůstává pořád. Strašně mě nebavily ty stejné tváře celý film, bez změny nálady a jméno "Perla" (to je i v originále? Pokud ano, děs). Přiznávám, že to má alespoň slušnou vedlejší linii a dobrý scénář. Tak jako tak, Svět podle Lelanda zůstane bohužel jen dalším dramatem z mnoha. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vnitřní monology potrhaných duší mladistvých s těmi hlubokými myšlenkami s tou zapletenou filosofií, kdy opravdu prociťujete všechno a víte, že je tu tolik smutku a tak málo útěšných náručí. Film dle mého gusta se syrovostí vzpomínek na můj věk 13-18 let... Gosling provedl perfektní nastudování, skvělý výkon, potlesk a těším se zas. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama