Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Happens 

všechny recenze uživatele

Vnitřní monology potrhaných duší mladistvých s těmi hlubokými myšlenkami s tou zapletenou filosofií, kdy opravdu prociťujete všechno a víte, že je tu tolik smutku a tak málo útěšných náručí. Film dle mého gusta se syrovostí vzpomínek na můj věk 13-18 let... Gosling provedl perfektní nastudování, skvělý výkon, potlesk a těším se zas. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

BIELY OLEANDER+DONNIE DARKO Slabšie štyri hviezdy pre zaujímavý a skvelo obsadený film. Režisér s ľahkosťou odvádza pozornosť diváka od zápletky a ukazuje mu bežný Lelandov život. Film si kladie mnoho otázok, ale väčšinou ide o filozofické otázky, ktoré nevyrieši, lebo sa snáď ani vyriešiť nedajú... Prečo dobrí ľudia robia zlé veci? Pomôže ľútosť, keď ňou nič nezmeníme? Mne sa rozmýšľať chcelo aj viac ako ma priamo nútil film. Preto som si ho vychutnal... ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Leland je sympatický, ale divný. A ano, je to vrah. Moc se mi líbil způsob vyprávění, postupné zaplňování mezer je působivé. Divák postupně poznává Lelandův pohled na svět a více chápe, proč udělal to, co udělal. Ale vlastně se nakonec stejně nezjistí, proč lidi vraždí. Zkrátka působivé drama se skvělým Ryanem Goslingem. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu najít správná slova pro vyjádření pocitu, který právě cítím. Možná ani žádná nejsou potřeba, snad jen, že občas se cítím jako on. Spousta myšlenek mě hluboce zasáhla. // There're two ways u can see the world. Either see the sadness that's behind everything. Or u choose to keep it all out. Your heart can't break if u don't let the worrld touch it. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Každý snímek s Ryanem Goslingem mi potvrzuje, že právě on patří mezi nejlepší herce své generace. I v tomto případě předvedl famózní výkon, který si právem zaslouží své uznání. Svět podle Lelanda přináší mnoho otázek a témat k zamyšlení, nedává žádný návod, jak přijít na to, co je správné a co už překračuje jisté hranice. Proč člověk zabije člověka a proč to udělá někdo, kdo má celý život před sebou? Může za to špatná výchova, špatné rodinné vztahy? Je ten člověk skutečně tak nebezpečný, jak by se na první pohled mohlo zdát? Nebo je vše trochu jinak, odpověď ať si každý vytvoří sám. Osobně musím říct, že tento film rozhodně není pro každého, mě samotnou ale velmi zaujal. Hned od začátku jsem měla pocit, že mě Leland nemůže zklamat, protože v sobě nese jakousi mystiku, zvláštní atmosféru, tajemství, které mě velmi zajímalo. Po dlouhé době jsem si pustila film a musím konstatovat, že můj výběr snad nemohl být lepší. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama