Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

honajz 

všechny recenze uživatele

Obyčejná soap opera ozvláštněná rádoby s-f kulisami, ale any ty nezachrání celkový dojem argentinské telenovely. Pokud chcete, aby vám diváci věřili váš vymyšlený svět, musí ten svět fungovat - v 50. letech by asi černoch nebyl důstojníkem, ženy by nechodily jak z hipísáckých 70. let, muži by neměli metrosexuálně zastřižený vous. A vůbec - ta společnost že by neprošla žádným vývojem? Ani technickým, ani společenským? Skutečně ti vědci na palubě nevymysleli lepší počítače z toho, co měli, barevné obrazovky? A třídní společnost se stále dělí na ty v podpalubí a ty nahoře? Jsme na parníku Titanik, nebo co? Nemluvě o všech dalších dírách v logice, příbězích, chování postav. Někdo je 50 let na palubě lodi, má ji prolezlou odshora dolů, a nikdy nenajde skryté dveře nebo tajné vchody? A asi mi to uniklo, ale co se dělo s těmi, co zemřeli? A kde mají starce, kurnik? Všude běhají jen holky v mini (rádoby v 50. letech!). Z dětí je tu jen malá holčička. Některé generace prostě zcela chybí (třeba puberťáci). Prostě těch WTF je příliš mnoho, a vystačily by na cestu na konec vesmíru a zpátky. A takovému seriálu prostě nevěřím. Když mi navíc předloží vývar z Chicago Hope, Rosamunde Pilcherové a něčeho jako VIP vraždy a Ordinace v růžovce. Detektivní linie je taky pěkně hloupá - navíc v 50. letech už snad věděli, že na důkazy se nesahá a uměli brát otisky prstů, ne? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, jako, vědouc si toho, že to nebude pokračovat, příliš kvapně finišující. Od začátku se postupně buduje atmosféra a jakási mysterióznost, aby se to v poslední třetině zvrhlo v ukvapené zvraty a následoval otevřený konec, který nikdy nebude ničím následován. Škoda předčasného zaříznutí. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení z produkce SyFy. Tato minisérie nasadí už prvním dílem velice vysoká očekávání s perfektním (i když jsem ho tušil) twistem v závěru. Zbývající dvě epizody už trochu pokulhávají, ale oproti jiným seriálům této stanice si tvůrci poradili i s rozuzlením poměrně dobře a já si mohl vychutnat toto povedené sci-fi. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně vystavěný příběh se zápletkami nejen z kategorie scifi. Prolínání vědeckého experimentu se současným světem působí neotřele a děj má snad všechny atributy,nutící k myšlenkovým úvahám,kam až to může zajít (hlavně v momentech,když srovnáváte iluzorní svět kosmické lodi a ten reálný). A pochvalu si může připsat i casting,který dokázal vybrat dost neznámých,ale solidně hrajících "tváří". ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda nezvládnutej réžie, pretože premisa bola zaujímavá a ani všetko okolo nej nebolo na zahodenie. Možno by tomu pomohlo viac peňazí, rozhodne však schopnejší režisér(i), ktorí v tomto prípade vytvorili do istej miery neprehľadný guláš charakterov s nejasnými motiváciami a celý seriál sa o spomínanú zaujímavú premisu akoby iba obtrel. O to viac zamrzí, že v záverečnej scéne poslednej epizódy tvorcovia akoby naznačili možné pokračovanie (hoci už iným smerom) ale paradoxne svojím vágnym spracovaním predchádzajúceho, nato už nemohli dostať šancu. Ak by slušne prepísaný scenár chytil do rúk talentovaný režisér s väčším budgetom, tak verím že z toho mohla byť pecka. Objektívne je to za tri, ale niečo ma núti jednu prihodiť. Možno tá predstava ako to mohlo vyzerať a kam sa to celé mohlo ešte posunúť... ééj, škoda. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama