Reklama

Reklama

První touhy

  • Francie Premiers désirs (více)
Trailer

Režisér David Hamilton, mistr erotické fotografie, nás v tomto filmu zavede do venkovského domu na jihu Francie mezi několik adolescentních dívek, které tu v nevinnosti mládí a krásy sdílejí své čisté sny a touhy. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Najmä v čase "eighteesov" bol Hamilton celosvetovo veľmi módny a adorovaný fotograf (čosi ako Jan Saudek, s ktorým ho spája záľuba v gýči, akurát že Saudek je viac na štetky a Hamilton na lolitky) a trochu i režisér. Zámerne hovorím "trochu", pretože na jeho filmoch zaujmú najmä tie lolitky a vizuálna maniéra, hoci oboje - teda lolitky aj maniéra, už dávno stratili svoj nevinný pôvab. Z filmu skrátka opadol ten módny a nadýchaný opar a dnes sú První touhy "iba" kuriozitou. A pre mňa osobne i spomienkou na dobu, keď som si v čase "prvých túžob" listoval Hamiltonovou monografiou a tíško mu závidel (nie talent, ale objekty jeho fotografií). ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kýč, zdá se mi. Hezké holky, které vypadají hezky a nevinně. Nahé samozřejmě vypadají ještě hezčí a nevinnější. Hezké středomořské pobřeží také vypadá hezky. To jejich nahé švitoření na hezkém středomořském pobřeží už snad nijak vyhezkat nejde. Nejhezčí je Dorothée. Taky je jiná, procítěněji vzdychá než obyčejné hezké holky. Tak není divu, že zaujme miliardáře v nejlepších letech. On zaujme jí. Ale on je ženatý. Nevadí, žena ke konci filmu spadne v letadle. Miliardář pláče. Jak jej Dorothée utěší? Panenskou frndou. V posteli s nebesy v pravém hedvábí. Ach, to je tak romantické, křehké, tragické, něžné, dojemné a hluboké. Jako frnda - 7-9 cm v nevydrážděném stavu. ()

Reklama

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Překrásné holky, překrásná kamera, scenarista, který fakt divně uvažuje (tj. velmi nelogicky), a atmosféra tak jemná, že i smrt působí jako peříčko. Jak Hamilton sám říkal, nejlepší způsob, jak se koukat na jeho filmy, je s vypnutým zvukem. Jen jedna připomínka: Hlavní hrdinka, o které píše Lord Owl, není Dorothee v podání Anjy Schuete, ale Caroline v podání Monicy Broeke. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na Hamiltona scenáristická slabota. Jak kdyby odmítl stavět děj, a splácal naivitu v nejhloupější formě. Ovšem trojice polonahých dívek nám to vynahradí. Kamera jako vždy skvělá, a lokalita naprosto úžasná (kde se to sakra natáčelo). Ty scény v ložnici s vlajícími závěsy, to je prostě lahůdka pro milovníky středomoří. Diváci se mohou dlouho hádat, jestli je tu víc sexy Anja Schüte, Emmanuelle Béart či Monica Broeke... Já hlasuju pro Emmaneuellu, ale obě zbývající už jsem měl tu čest vidět i v jiných produkcích. Tímto jsem bohužel vyčerpal celou tvorbu Hamiltona. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Hamiltonova tvorba je známá svoji něžností i erotikou. Přínáší romantické příběhy a i lehce šokuje. Příběh První touhy je příběhem tří dívek prožívající prázdniny kdesi na jihu Francie. Jejich noční dobrodružná plavba po moři málem končí tragédií. Na ostrově, na který měly namířeno, se nakonec ocitnou. Na něm prožívají svoje první lásky a touhy. Mladá Caroline je zamilována do mnohem staršího muže Jordana, kterého omylem považuje za svého záchrance. Také další děvčata najdou své partnery. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama