Reklama

Reklama

Slečna Marpleová řeší svůj doposud nejzapeklitější případ, když dostane od přítele, zesnulého pana Rafiela, instrukce, aby prošetřila případný zločin, ale sama neví, o jaký zločin jde. (Viasat)

Recenze (41)

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající díl. Slečna Marplová, pdobně jako Hercule Poirot, je prostě Nemesis kdekoho. Tajné, pod kobercem zametené svědomí, stálá hrozba vytažených kostlivců a tak podobně. Tenhle díl měl švih, atmosféru, vynikající kameru a hrozně moc podtextů, vedlejší postavy brilantně nahrávaly na smeče zejména Marplové, pozadu nezůstával ani pisálek a policajt-pisálek II. P. S. Ty záběry z kláštera, to temné a plné pavučin osvícené jen baterkami -huuuuú! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu jsem zatím nečetla. Stejně na mě zpracování působilo podivným dojmem a atmosférou. Možná i knižní předloha je slabší, ale tohle bylo opravdu vyloženě poprvé, co jsem vraha znala už od třetiny filmu. Potěšil mě synovec Raymond, ale zbytek obsazení mi přišel zvláštní, možná to bylo i celkem nevhodným dabingem. (Řidička autobusu....) Konečné rozřešení působí spíše nechtěně komicky. Tak předvídatelnou Marplovou jsem opravdu hodně dlouho neviděla a je to pro mě celkem zklamání. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlověstná atmosféra z románu je ta tam a stejně vzal za své i původní děj. Sice je to škoda, ale zase jsem rád, že jsem shlédl něco jiného než otrocký přepis. Toto zpracování mělo něco do sebe, i když ten konec byl nějak moc překombinovaný, i když do jisté míry emotivní, jak se dá od nových zpracování A. Christie očekávat. ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Díl se mi náhodou moc líbil - i když jsem si ho původně kupovala hlavně kvůli herečce Ruth Wilson - která měla bohužel tu smůlü, že ji dabovala Kateřina Brožová ... nechápu, kdo to vybral - postava Geraldiny, kterou Ruth hraje je opravdu mladá a dabing se opravdu moc nevyvedl .... Ale jinak - stejně jako skoro všechny díly, které jsem viděla, dávám 5* .... I když Hercula Poirota mám ještě radši, než slečnu Marplovou :o) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná a napínavá detektivka. Sice je oproti předloze poupravená, ale v tomto případě to vůbec nevadí, i když mě to fakt nehorázně naštvalo, vždyť i vrah je někdo úplně jiný. No co, u Marplové je to zvyk, hlavní je, že je to celkem dost napínavé a atmosféra je suprová. Při prvním shlédnutí se mi to líbilo víc, ale pak jsem si přečetl knihu, takže dávám 70%. Plusy: Geraldine McEwan, atmosféra, napětí, R.E.Grant. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama