Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela překroucený příběh, kamera tak afektovaná a plná bezúčelných hrátek, které mají asi vypadat děsně umělecky, že to většinu filmu spíš rozptyluje, taky zbytečně mnoho digitálních efektů, celkově poměrné zklamání. Jediný důvod pro shlédnutí jsou tradičně slušné herecké výkony, ale to je asi tak všechno. Celkový dojem: 65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľká politická zápletka a nakoniec po dosť dlhom čakaní je z toho obyčajná malá vražda. Marpleová nič nevyšetruje, takmer ničoho sa nezúčastňuje a na konci vytiahne z rukáva celé riešenie. Vyzerá to zvláštne, ale aspoň to vyústenie dáva zmysel, je dávkované po vrstvách a pridal sa aj zvláštny mysteriózny záver, ktorý nech si každý vyloží po svojom. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný díl, dobře zpracovaný, dobrá zápletka, trochu mysterióznosti, dobří herci a pěkné zakončení. Po včerejším špatném Poirotovi zase návrat do normálu. Zde mi přijde trochu přehnané, že je Marplová v podstatě celou dobu mimo hru a nakonec vše odhalí, to je nesmyslné. ... Egyptská kletba, duch, zlatý škorpion, kandidát na předsedu. ... Rozhodl jsem se, že se změním. Začnu lidem odpouštět. :D ()

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl mě naštval, už to asi vzdám a na další díly se dívat nebudu. Ty nejhorší nešvary Agathy dohromady: přidání nějakého vedlejšího zločinu, který nemá s případem nic společné (uprchlík z Dartmooru); spoléhání pachatele na totální náhodu; dodání dalších potencionálních pachatelů, kteří chtěli oběť taky zabít, jen už byl mrtvý, když se k němu v noci přikradli; ohlášení zločinu duchařskou seancí; vytahování dětí a jiných příbuzných lidí, kterým obět kdysi ukřivdila, samozřejmě až v poslední pětiminutovce (v tomto díle to navíc Marplová vybalí, jako by měla v šuplíku jeho CV, vůbec není jasné, kde na to přišla, Poirot si aspoň občas ověří totožnost telegraficky s Yardem). ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? Parodie, nebo ukázka unikátního filmu, natočeného nevidomým režisérem a napsaného negramotným scénáristou? Docela jsem měl chuť po shlédnutí této "adaptace" přepadnout oba hlavní tvůrce v noci v posteli, pořádně je zmlátit, částečně jim zdemolovat byt a zanechat tam lísteček: Byla tu Agatha Christie! Každý soud by mě musel osvobodit. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama