Reklama

Reklama

Kabát: Colorado

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Česko, 1994, 2 min

Obsahy(1)

Česká rocková hudobná skupina Kabát vydala v septembri roku 1994 svoj tretí oficiálny štúdiový album. Jeho titulnou skladbou sa stala pieseň Colorado. V tom istom roku bol k nej natočený aj videoklip. Chalani z kapely (spevák Josef "Pepa" Vojtek, gitaristi Ota Váňa a Tomáš Krulich, basgitarista Milan Špalek a bubeník Radek "Hurvajs" Hurčík) sa v ňom predviedli ako ostrieľaní zlatokopovia z Divokého západu. (MM_Ramone)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Westernové odrhovačky s banjem a houslemi v podání Zimníku, Pláště, Svrchníku či Kabátu mne mimořádně baví. Zejména kvůli trefným textům, ale i pivní souboje se mi líbily. Jinak mi to barové vyřvávání nepřipadalo příliš originální a za jiných okolností bych radostí neskákal po stole, ale i já raději než na koních jezdím v medvědech, takže za mne spokojenost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známa česká, rocková hudobná skupina Kabát vydala v septembri roku 1994 svoj tretí oficiálny, štúdiový album. Jeho titulnou skladbou sa stala pieseň "Colorado". V tom istom roku bol ku nej natočený aj video klip. Chalani z kapely (spevák Josef "Pepa" Vojtek, gitaristi Ota Váňa a Tomáš Krulich, basgitarista Milan Špalek a bubeník Radek "Hurvajs" Hurčík") sa v ňom previedli ako ostrieľaní zlatokopovia z Divokého západu. Kone, kolty, klobúky, pušky... Rockoví pištoľníci z Teplic. Celkom im to pristalo. *** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Má to podobne ´´odstavené´´ kultúrne chovanie, ako napríklad klipy od Rednex a má to podobne zábavnú atmosféru, ako keď sa objavíte niekde na folk feste. Čiže fajn. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Text je dokonalá reminiscence počátku devadesátých let. Čtvrtá hvězdička je jen a jen za Josefa Vojtka, který je žhavým kandidátem na získání světového Lva za výtvarný počin :-) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Parádní song a ještě lepší klip pojatý hodně komicky. :) Z Billa na Nováka změnim si svý jméno a až tu malou zemi celou rozkradem, ROZKRADEM! Tak se vrátím ve svý rodný Colorado, o ty zlatý žíle řeknu doma všem. 100% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokonalý klip pro národ milující western a Vinnetoua.  A navíc to o jisté době řekne víc než milion analýz. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Kabát, podobně jako Tři sestry jsou kapely, ve kterých hrají lidi propastně inteligentnější než jsou jejich příznivci. I tento klip je dost chytrý a vtipný.... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Aleš Brichta, frontman konkurenčního Arakainu, si kdysi povzdechl, že zatímco Arakain se musí držet v zaběhlých metalových liniích, Kabátu by prošlo, i kdyby natočil dechovku. Tady to sice není dechovka, ale téměř ortodoxní country, ale to nic nemění na tom, že Aleš měl pravdu. Možná i to ho inspirovalo k tomu, že vedle Arakainu započal i sólovou dráhu a později si v televizi zazpíval se Šlapetem. Videoklip Kabátu o reáliích raného kapitalismu v ČR je ale povedený. A píseň, jak už to bývá, ještě povedenější. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Když to Milan psal, jen tušil, jak se to bude vyvíjet, ale určitě nevěděl, že tak moc. Klip samotný natočen spíš jen průměrně. A to i na ranné devadesátky. ()

Reklama

Reklama