Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 4

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (43)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se setkám s dalším filmem ve stylu Děcka jsou v pohodě, ale Tři generace nefungují. Všechny tři vrstvy nesourodých problémů vtěsnané do pouhých 90 minut jsou námětem minimálně na seriál. Jistě, nevyrovnané ženy, lesbické ženy, trans muži a ostatní nežijí ve vzduchoprázdnu, ale zobrazované je jen ledabyle načrtnuté. Stereotypy jsou utužené, ale protože to má skvělé obsazení, tak se bude pohoršovat jen málokdo. Jedeme dál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale snímek "Tři generace" je pro mě koncertem tří skvělý hereček tří generací, kdy jsou to ony, kdo zde funguje skutečně skvěle. Téma není vůbec špatné, ale nakonec nevede k ničemu překvapivému, co by mělo diváka skutečně zaujmout do konce. Za herecké mistrovství paráda, za děj samotný spíše zklamání. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi víc asi líbila Babi/Babička je nelepší (2015), i když Susan Sarandon s Linda Emond jsou vážně cool lesby a celý schodištní dům je spektakulární a nejen tohle bydlení, různorodé, jako rodiny samotné. „V každé rodině se musí něco změnit“, „rodina v přechodu“ a tím přechodem je Ray, který celou rodinu uvedl do pochodu, jako schodiště školy v Bradavicích, protože některé změny v životě, rodině a vztazích vyžadují velkou sílu a energii. Sometimes, when things fall apart, they may actually be falling in place. PS: Asi mi nedošlo, že s na film nedívám, jako běžný divák. Pro mě je trans tematika tak běžná, že mi přijdou neobvyklé spíš ty domy, nebo kdyby Ray místo přechodu chtěl zůstat mezi/mimo/za… ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh by si zcela jistě zasloužil poutavější filmové zpracování. Spoustu zneklidňujících témat tvůrci jen lehce nakousli a dál už se jimi moc nezabývali. Co mi ovšem vadilo asi nejvíc, byla skutečnost, že se na mě nepřenesly žádné hlubší emoce hlavních postav. Když vezmu v úvahu hvězdné herecké obsazení, určitě to není dobrá vizitka pro nikoho z nich. (55%) ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Otravná hudba. Komické momenty nadbytečné. Kinematograficky nuda. Ale "psychologicky", nebo dokonce až sociologicky podle mě dost přesné. (spoiler) Ta / ten Ray je nakonec nejsympatičtější postava (pokud nepočítám otce), protože má jako puberťák aspoň trochu výmluvu pro svoje hystericky sebestředné chování. Film skoro působí tak (i když hudba jde úplně proti tomu), že Ramoniny / Rayovy problémy s identitou vznikly právě kvůli nepřítomnosti otce. Možná to tak tvůrci i mysleli, ale dnes samozřejmě není korektní to vyjevit příliš přímo. Film se tak každopádně číst dá a moment u zrcadla v poslední scéně vypadá skoro jako znovuobjevení ženskosti. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Elle Fanning kvůli roli Ray nemusela obětovat své dlouhé vlasy. Její sestřih je ve skutečnosti jen paruka. (ČSFD)

Reklama

Reklama