Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (259)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Asi si zlatou sošku v konkurenci Moonlight a hlavně La La Land neodnese, ale u mě ho přesto získal. Lion je pro mě překvapení od kterého jsem nic velkého nečekal. Řeknete si možná kýčový film, který hraje na city a opírá se o inspiraci podle skutečného příběhu. Možná nejste daleko od pravdy, ale u mě není kýčem zneužít dojemného příběhu malého chlapce z prostředí slumu v Indii a být tak trošku v nevýhodě oproti vyrůstání v privilegovaném světě ( buďme za to rádi ) a tento příběh by se zcela jistě v našem malém státečku nemohl stát. Děkuji ČSFD za předpremiéru a jak si vedle mě kolega stěžoval na nepohodlné sedačky uprostřed filmu a já mu na to řekl, že co by na to řekl malý Saroo, který ležel na krabici v podchodu metra, tak řekl že mám recht :)). Od tohoto snímku mám stejně jako malý Saroo velké nutkání ochutnat cukroví jalebi, do Indie ale v nejbližší době nejedu, takže stejně jako on to budu muset zvládnout. Výborně zahrál Sunny Pawar ( malý Saroo ), hodně originální bylo vyhledávání cesty domů podle google maps. Výborná byla Rooney Mara s rolí Lucy. Hudba byla dokonalá - sestřelí La la land ? Některé scény byly snadno předvídatelné, jenže já osobně jsem si přál aby se tak staly, takže to neberu jako nevýhodu. Dev Patel v roli dospělého Saraa nezahrál příliš výrazně, stejně tak se filmu dalo ubrat 15 minut. Obsazení Nicole Kidman byl úlet a ta jediná mi v podstatě ve filmu vadila. Každopádně konec filmu opět předvídatelný, hodně dojemný, ale nezklamal mě + třešnička na dortu v podání vysvětlení názvu filmu. Co víc si můžu přát :)) 90,5% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Emotivní ždímačka, která z mého hlediska nezapůsobila. V dnešním světě je hlavní hrdina uprchlík a ač si žije jako prase v žitě, protože ho adoptuje Nicola Kidmanů, stále mu něco chybí. Má rodinu, která ho vychová, krásnou přítelkyni a dobrý job, ale pořád mu něco chybí. V lepším případě ho dožene zvědavost a chuť se vrátit do bordelu, kde žil. Nebo druhá možnost, agrese a odpálí pár lidí v novém světě za odměnu, že se o něj dobře starají. Náš hrdina je naštěstí dobrák a nic špatného nehrozí. Kdo ale ví, co by udělal jeho nevlastní brácha? Ten projevoval možnost číslo dvě a tudíž v sobě měl potenciál na zábavnější snímek. Tohle čistokrevné drama, které si hraje na srdcervoucí u mě neuspělo. Na závěr hrdina nalezne svou matku, téměř ve stejném hadru jako před x lety. Obličej má po těch letech seschlý a tak si kladu otázku, jak jí poznal? No jo, dobrý textil nikdy nezklame a máme tu happy end! 2/10 = 28% ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napínavá prvá tretina so strateným Sunnym Pawarom výborná. Chlapec má nakročené do Hollywoodu, takto fotogenický a talentovaný detský herec sa tam objavuje raz za dekádu. Neskoršie dianie vo filme ale škrípe v rozprávaní príčina/následok, a naopak zdĺhavým a priamočiarym emocionálnym ždímaním diváka v závere sa snímka načiso zhodí. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale k tomu, abych dal filmu vyšší hodnocení, by mě musel více emocionálně oslovit. Bylo vidět, že se o to hodně snažil, ale na mě to nějak nezafungovalo. Nevím, zda za to může občasná nevěrohodnost hereckých výkonů, nebo jen mé cynické, zamrzlé srdce :D. Každopádně očividně se našlo i hodně lidí, které film citově uchopil a nepustil a já jim závidím. Když ale pominuty tenhle fakt, tak po ostatních stránkách musím upřímně uznat, že se jedná o dost vydařený snímek se silným příběhem a především krásnými záběry a skvělým hudebním doprovodem. Jen díky té absenci citového napojení na hlavní hrdiny jsem se místy tak trochu nudil. Za mě lepší 3* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu hraje významnou roli i sladkost jalebi, kdy si dospělý Saroo (Dev Patel) vzpomene na své mládí z Indie. Jalebi je indický vonný dezert, který se namočí do cukrového sirupu a smaží. (Jamal)
  • Konkurz Dev Patela (Saroo) na jeho rolu trval vyše 6 hodín, lebo tvorcovia si neboli istí, či nie je príliš očividné, že má indické korene. (Astonko)
  • Když začínalo natáčení, neuměl Sunny Pawar (malý Saroo) anglicky ani slovo a i přes to natočil několik filmových scén hraní kriketu. (MessiM)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama