Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Uf, páni, tohle bylo vážně skvělé. Jak jistě víte, já většinou nečtu obsahy, nekoukám na trailery, takže je pro mě dá se říci každý film takovým překvapením. A tohle je velmi příjemné překvapení. Příběh Sarooa je velmi smutný, ale také šťastný. Je to parádně zfilmováno, hrozně mě ten příběh zaujal. Ten herec, jak hrál malého Sarooa, ten si zasloužil minimálně nominaci na Oscara, takový skvělý výkon od dítěte jsem ještě neviděl. Samozřejmě pak i Dave Patel v roli dospělého Sarooa se činil. A na závěr filmu skvělá píseň od Sii. Tohle doporučuji každému si pustit, opravdu velmi emotivní příběh. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatický námet, sľubujúci silnú drámu o chalanovi, ktorý konečne po 25 rokoch našiel cestu domov. No žiaľ to spracovanie ma moc nenadchlo a celkovo tak film zaostal za mojimi očakávaniami... Často úmorné, málo záživné a nízkoenergetické. Úvod ešte ušiel, ten malý chlapček bol perfektný, no potom keď vyrástol celý príbeh zapadol do akejsi zvláštnej, pomalej nezáživnosti. Aby sa chalan štvrť filmu len vnútorne rozožieral nad tým, že mu Google Earth nepomáha tak ako čakal a že či to povie svojej nevlastnej matke (Nicol Kidman) tak to sa mi už zdalo trocha moc, skrátka toto kvázi artové podanie mi nesadlo. Myslím, že film je krásnym príkladom toho, ako niekedy účel nesvätí prostriedky. Priemer. 60/100 ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tak tohle absolutně nechápu, jak může být v nominaci na Oskara za nejlepší film. Zřejmě akademie viděla jiný film než-li já. Tohle to je přesná ukázka toho, když nevýrazný režisér režíruje dle nepovedeného scénáře. Přitom tohle v šikovnějších rukou mohlo dopadnout hodně dobře. A to ještě má film takovou výhodu jako velmi zajímavou kameru a výbornou hudbu, což je velký plus. Ale ani s tady tím se nepovedlo pracovat. Škoda. Je to přílišné hraní na city, které ovšem mnohdy nefunguje, tak jak by mohlo. Příběh je to rozhodně zajímavý a nebýt tohoto filmu, zřejmě bych se o něm nikdy nedozvěděl ( zřejmě bych to ale přežil). Dev Patel byl výborný a ukazuje, že z něj časem může být i Pan herec, ale uvidíme časem. I přes to že to moc kvalitní film není, tak má film trumfy, který mi nedovolují jít s hodnocením pod tři, ovšem je to s odřenýma ušima....50%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V rovině jednostranného cílení na litování osiřelých či opuštěných indických dětí jsem si příliš jistý nebyl, ale když s přibývajícími minutami přibudou i motivy, je to hned jiná písnička. Sarú totiž kromě rodiny a odpovědí na otázky hledá i sám sebe a v podání vyzrálého Patela mu tuto polohu věřím do poslední minuty. V kombinaci s doceněným dramatickým comebackem Nicole Kidman se z letošního akademického otloukánka stává překvapivě ambiciózní kousek, snadno překonávající některé příliš okatě zaměřené favority. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale k tomu, abych dal filmu vyšší hodnocení, by mě musel více emocionálně oslovit. Bylo vidět, že se o to hodně snažil, ale na mě to nějak nezafungovalo. Nevím, zda za to může občasná nevěrohodnost hereckých výkonů, nebo jen mé cynické, zamrzlé srdce :D. Každopádně očividně se našlo i hodně lidí, které film citově uchopil a nepustil a já jim závidím. Když ale pominuty tenhle fakt, tak po ostatních stránkách musím upřímně uznat, že se jedná o dost vydařený snímek se silným příběhem a především krásnými záběry a skvělým hudebním doprovodem. Jen díky té absenci citového napojení na hlavní hrdiny jsem se místy tak trochu nudil. Za mě lepší 3* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Konkurzu na rolu Saroo Brierleyho sa zúčastnilo 4000 chlapcov. (Da_reba)
  • Dev Patel (Saroo) se osm měsíců připravoval na roli. Trávil hodiny v posilovně, pěstoval vous a vylepšil australský přízvuk. (MessiM)
  • Aby si Priyanka Bose (Kamla) osvojila svou postavu, odjela do Madhya Pradesh, aby se setkala s Kamlou Munshi, matkou, na které byla její postava založena: „Moje otázky byly základní a jen tím, že jsem se s ní setkala, jsem mohla říct, jak těžký byl její život. Klekla jsem si na kolena, objala ji a poděkoval jí za její odvahu.“ Při setkání s Munshi jí bylo řečeno, že byla mnoha vesničany v malém městě po léta prohlášena za blázna, protože se nikdy nevzdala naděje, že se její syn jednoho dne vrátí. (veronikajel)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama