Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Za mě asi největší překvapení letošních Oscarů, vůbec nic jsem od tohohle filmu nečekala, vlastně jsem spíš předpokládala, že ho ani nedokoukám a ono mě to chytlo hned od začátku (teda ne úplně od první minuty, ale někde během čtvrt hodiny mě to mělo). Nedojalo mě to, ale taky mě to nenudilo ani chvilku a uteklo mi to překvapivě rychle. Herecké obsazení bylo (víceméně) příjemné, i když mě nikdo nijak neoslnil. 4* ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠEL JSEM DOMOV!...“ /// Úvod vo tom, že indickej parchant není žádnej národní poklad a že každej (teda i indickej parchant) má svůj osud… prostě tak jak to známe už vod časů týpka z chatrče. ¾ hodiny. Pak si jde Sarů žít svůj australskej sen (– sorryjako to není spoiler, ale skutečnost), aby mu mohlo dramaticky hrábnout, páč začne myslet na kořeny (hovno bukvice! Prostě domov!...). A vy čekáte až… až… až…prostě na tu dojemnou chvilku, která samozřejmě přijde. Vlastně dvě. Nebo tři. Nebo… pak už je vcelku jedno kolik, páč vlastně kvůli tomu tady ste. No a já kvůli tomu (a kvůli tomu, že podporujou děti ulice) přece nefláknu 4*. Příběh hezkej, ale tohle všichni předpokládáme, čekáme! A kde je nějaký překvapení? Snad v tý úvodní ¾ hodince… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii „A Long Way Home“, kterou v roce 2013 napsal Saroo Brierley, neznám. 2.) Jednou (takhle po ránu, jsem zjistil(a), že mám vo parchanta míň. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh řemeslně dobře natočený v nejdelší reklamě na Google Earth. Ne, vážně, to, co se stalo, je téměř neuvěřitelné. Malá chyba na začátku spustila lavinu, která totálně převrátila několik životů. A při chlapci, který nasedl do špatného vlaku, stáli všichni svatí. Anebo ne? Dostal vzdělání, pohodlný domov, milující adoptivní rodiče, bezpečí – je tohle víc, než ztratit svou vlastní krev? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatický námet, sľubujúci silnú drámu o chalanovi, ktorý konečne po 25 rokoch našiel cestu domov. No žiaľ to spracovanie ma moc nenadchlo a celkovo tak film zaostal za mojimi očakávaniami... Často úmorné, málo záživné a nízkoenergetické. Úvod ešte ušiel, ten malý chlapček bol perfektný, no potom keď vyrástol celý príbeh zapadol do akejsi zvláštnej, pomalej nezáživnosti. Aby sa chalan štvrť filmu len vnútorne rozožieral nad tým, že mu Google Earth nepomáha tak ako čakal a že či to povie svojej nevlastnej matke (Nicol Kidman) tak to sa mi už zdalo trocha moc, skrátka toto kvázi artové podanie mi nesadlo. Myslím, že film je krásnym príkladom toho, ako niekedy účel nesvätí prostriedky. Priemer. 60/100 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu hraje významnou roli i sladkost jalebi, kdy si dospělý Saroo (Dev Patel) vzpomene na své mládí z Indie. Jalebi je indický vonný dezert, který se namočí do cukrového sirupu a smaží. (Jamal)
  • Príbehu Saroo Brierleyho sa venovali v televíznej relácii 60 Minutes Special a tiež sa objavil v reklame na Googli, propagujúcej funkciu Google Earth. (Da_reba)
  • Konkurzu na rolu Saroo Brierleyho sa zúčastnilo 4000 chlapcov. (Da_reba)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama