Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně klasický sterilní feel good/sad snímek, který jede přesně nalajnovaný podle mustru, ovšem tak svižně natočený, že to uteče jako voda. A to více jsem se na film těšil kvůli zapadlému Eddiemu Murphymu, který rozhodně něco takového ve své uvadající kariéře potřeboval. Ne, že by ho snad vyzvidla opět někam výše, ale je radost ho opět vidět si herectví užívat, jelikož je opravdu fenomenální. A půvabná Britt Robertson? Zprvu jsem nechápal, proč byla obsazena do role 15 leté, ale v průběhu to dává naprostý smysl a těším se na ní i nadále. Podobné menší filmy mám setsakra rád a jsem rád, že mi neutekl..9/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom pekny film, ktory si uziju hlavne zeny. Na môj vkus to bolo ale strasne predvidatelne a chladne pojate. Ziadna potencialne citovo vypäta scena ma nedojala. Na rozdiel od väcsiny mi vadil Murphyho vykon. Je to klasicky priklad toho, ked blaznivy komik hra umiernene. Na môj vkus bol utlmeny az prilis a vsetky emocie schovaval tak dokonale, ze to islo mimo mna. Ale ked film vyjde s dabingom, tak ho pustim mojej mame a urcite bude nadsena. 5/10. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Budem opäť jeden z malej skupinky, ktorí dali filmu iba tri hviezdičky. Už som sa viackrát zmienil o tom, že romantické filmy to majú u mňa ťažké. Pokiaľ niečo z nich vo mne zarezonuje, tak v hodnotení som štedrejší, a keď nie, ako je to v tomto prípade, tak je to hodnotenie nižšie. Určite to nebol zlý film. Bol to ten film, pre ktorý mám vyhradené tri hviezdičky. Eddie Murphyho som v takejto úlohe ešte nevidel a zvládol to výborne. Natashu McElphone som od Ronina nevidel a tiež bola presvedčivá. Aj ostatní herci svoje party zvládli. Čo sa mi nepozdávalo bol príbeh. Nebol podľa mňa dosť uveriteľný a to je jedno z mojich neodpustiteľných kritérií. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bolo velmi prijemne vidiet po vyse dekade Murphyho v dramatickej roli. A hlavne v dobrom filme. Velmi prijemna feel good zalezitost o strastiach a slastiach zivota. Citlive, dojimave a velmi pekne zahrane. Podobnych (a aj lepsich) kuskov je vela, ale ak funguju takto dobre, netreba nad nimi mavnut rokou. Silnych 7/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nepotřebujeme chlapa a určitě nepotřebujeme kuchaře.“ - „Moje sestra říká, že každá žena potřebuje muže. Někdy více než jednoho.“ Hlavním důvodem ke zhlédnutí pro mě byl Eddie Murphy. Nezklamal mě. A to, k mému překvapení, v podstatě vážné roli, nebo jistě „serióznější“ než z jakých ho mám zapamatovaného. Mr. Church však není vyloženě smutný, je i dojemný, úsměvný, vtipný a pohodový. V mnoha směrech bych film označil za takový ten typický „feel-good movie“. Barvité vaření (naštěstí pro mě jsem film sledoval najedený) a příjemný hudba tomu výrazně napomohly. A nejvíc už výše zmíněný Eddie. O čitelnosti vývoje příběhu se asi není potřeba příliš rozepisovat, nic neočekávaného se nestane. Problémem ovšem je, že vyprávění nevybočí ani trošičku a vše, co je předem nalajnované, se také stane, takže se člověk dočká i nejednoho klišé (důraz na jisté hodnoty také zřejmě nikoho nepřekvapí). Což je velká škoda. Film mi příjemně utekl, ale na víc než slušné 4* to nebude. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama