Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vždycky u podobných filmů žasnu nad tím kolik lidí jim skočí na lep a střílejí neskutečně vysoké hodnocení. O kvalitní film se samozřejmě nejedná, přestože zde Eddie velmi dobře prodává charismatickou postavu, která by si zasloužila místo v nebi minimálně po boku samotného Ježíše Krista. Ve filmu se umírá a to poměrně často, hlavní hrdinku zde nepotká snad nic dobrého. Během relativně krátké doby jí umře matka, otce nepoznala (stejně taky umřel), jednou zažije sex a hned je těhotná, přičemž je z ní okamžitě matka samoživitelka a tak ji napadne poslední spásná myšlenka, nastěhovat se k panu Churchovi, kterému říká pane Churchi jak její dcera, tak doktor. Pan Church totiž po čase umírá. Řeknu vám tedy že podobný příběh muselo psát nějaké hovado. Film se tváří vesele a přitom se tam dějí takové věci. Jediné kvůli čemu jsem se na to koukal, byl Eddie. 50% a musel jsem přimhouřit obě oči. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Mr. Church co nosí štěstí, nečeká na vděk. Bere to zprvu jako kšeft. Měl i chyby, ale o rodinu kavalírsky se staral. Péče o domácnost a vaření, co pohladí žaludek. Za které by se nemusel stydět ani Zdeněk Pohlreich. Prozaické, snad i pohádka. Je to radost, když potkáme v životě dobrou duši, vždy to má svůj půvab. Film, který se vyplatí vidět. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Snažím se vždy vytěsnit, že se Eddie Murphy pitvořil v nespočtu přihlouplých komediích a navždy pro mě bude detroitským poldou Axelem Foleym, africkým princem Akeem, Oslíkem ze Shreka, samolibým frajírkem z Dreamgirls.. a jsem rád, že nově i Henry J. Churchem. Znovu tak přesvědčivě vyměnil image nějakého nablblého šoumena za milého chlapíka, který se jednou objeví coby kuchař v rodině umírající matky a její dcery a už z ní nezmizí. Nečeká na vděk, jedná přímo, sám sebe neumí pochválit, jen to soukromí by si rád ohlídal. A postupně si získává všechny, včetně diváka. Samozřejmě nic pro cyniky. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale mile baví. Fajn i s vedlejšími rolemi. Jednoduché, ale funkční. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pan Church je velice příjemná podívaná, disponující nádherně milým, ale především jemným a velmi citlivým příběhem, který mě jednoduše vážně hodně oslovil. Nejvíc mě tu každopádně nadchlo, že i přes absenci jakýchkoliv kýčovitějších scén, či přes naprosto nulovou snahu tvůrců o tlačení na pilu při vypjatějších scénách, působí celý film i tak velice silným a emočně přesvědčivým dojmem. Celé je to zkrátka zpracované vážně lidsky a reálně, bez nějakých nesmyslných a zbytečných žánrových anomálií, výstředností, či tradičního hollywoodského přesvědčování diváka o americké dokonalosti, toho všeho se zde tvůrci vyvarovali, a opakuji, natočili prostě film ze života, o životě, se všemi jeho radostmi i strastmi, i když zde tedy spíš těmi strastmi, na druhou stranu ale brannými v pozitivnějším tónu. Jinak krom zmiňovaného citlivého zpracování tu ovšem má možná ještě zásadnější význam pro celkovou působivost celého filmu vážně dokonalý casting, v čele s perfektním, naprosto umírněným Murphym, odvádějící jistě svůj nejsilnější herecký výkon vůbec, ale zajmou i skutečně krásná Natascha McElhone a výrazná Britt Robertson, prostě tato herecká sestava mě též nadchla a právě i ona dělá tuto podívanou tak působivým zážitkem, jakým nakonec je. Za mě se zkrátka jedná o výborné, silné a vážně přesvědčivé drama, s úžasným obsazením, takže mohu jen a jen doporučit. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Jednou za čas Vám prostě něco naprosto sedne do nálady a pak je o to lehčí nechat se tím filmem unést. Přesně tohle se mi stalo s Mr. Church. Dokonalý feel-good film s Eddiem Murphym v hlavní roli, kterého sice moc nemusím, ale tady perfektně spojuje všechny období ve filmu do komplexního díla. Taková menší sága rodu Brooksových, kde sledujeme několik různých etap v životě jedné ''rodiny''. Co bych na filmu nejvíce vychválil je asi to, že přes svůj silný a smutný příběh Vás tento film vyloženě citově nevydírá a nekonfrontuje, takže zbytek už je více méně na Vás. Nejvyšší hodnocení dávám především díky osobním sympatiím. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama