Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

emma53 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před doktorem Bennetem, zapáleným patologem, který se hned tak nevzdal a šel s pádnými argumenty proti takové mase, kterou byla NFL a FBI. Jak už jsem jednou psala, tak mně je tahle hra vzdálená jako ta země samotná, ale faktem je, že když jí letmo zahlédnu v televizi, tak mě několikrát napadlo, co to s těmi hráči dělá, když do sebe takhle buší a samozřejmě se s tímto sportem vezou i další, kde hrozí poranění mozku. Willa už vidím krátce po sobě ve vážnějších rolích, které mu sednou daleko víc, ale přece jen jsem cítila, že by se do toho potřeboval víc položit. Takhle na mě občas působil i trochu legračně, to přiznávám. K tomu ubrat trochu toho patosu a jdu na nejvyšší špricličku s klidným svědomím. A Peter Landesman u mě určitě také zabodoval. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První doletěli na Měsíc, vyslali zprávu pro inteligentní mimozemský život za hranici sluneční soustavy, vymysleli internet a především online porno! Přesto jim musí Afričan sdělit hrůznou novinku, že pokud se banda steroidy vyžraných fotbalistů, kteří hrají vším jenom ne nohama, sráží od dětství hlavami v parodii na rugby, zřejmě z nich na stará kolena nebudou jaderní fyzici, ale vymleté trosky s hemenexem místo mozku. Nečekané zjištění, které otřáslo všemi gauči v Americe! Celý film je o zdlouhavém (ne)souboji malého člověka s velkou korporací a bohužel to není zrovna ten ojedinělý zábavný kousek tohoto žánru, čili nuda. Zdá se tedy, že se film natočil pouze proto, kdyby náhodou někomu ta informace před pár lety unikla. Tři hvězdy jdou výhradně hlavní postavě za ochotu jít proti zdi, ne tvůrcům za natočení té chůze. 60% ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zestárnuvší Will Smith se vydal na další záchrannou misi, tentokrát hráčů amerického fotbalu. Na to, že je otřes mozku prevít, přišel zřejmě z vlastní zkušenosti už při natáčení Muhammada Aliho, takže se do boje proti větrným mlýnům, konkrétně NFA, pustil s vervou študovaného nigerejského doktora. Jako dramatický thriller to funguje jen tak tak, světlem je rozhodně výkon Willa, povedlo se mu totiž zahrát zajímavý a soucitný charakter, ale pokud měl film oslovit diváka kritickým poselstvím, dopadlo to tak za tři a půl hvězdičky. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánoval si pustit tenhle film jen jako podkres k jiné práci, ale stalo se to, co se mi v takových chvílích stává skoro pravidelně. Práce musela být odložena a film si ukradl mou plnou pozornost. Zajímavé sportovní téma, o kterém američani mluví jen neradi (podobně je na tom hokej). Pěkně zahrané, jen ten falešný přízvuk Willa Smithe mě nebavil, i když jeho pointu chápu. Stojí za podívání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po třech letech opět dočkal role od Willa Smithe, která má smysl a zároveň je hodně zajímavá. Neurotik Bennet Omalu totiž zažil hodně zajímavý život ve Spojených státech a to, že producent Ridley Scott svěřil své peníze do mladého a nadějného režiséra Landesmana také o něčem svědčí. Co Vám budu vykládat, byl jsem hodně zvědavý. A to i přesto, že americký fotbal není můj nejoblíbenější sport. Nakonec mě ale překvapilo, že film není tolik o sportu, jako spíš o jedné zrádné nemoci, kterou onen sport způsobuje. Opravdu klobouk dolů, že tvůrci neměli problém natřít celou NFL a k tomu i FBI. Tohle v americkém filmu divák jen tak nevidí. Opravdu ne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)
  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama