Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Thomick 

všechny recenze uživatele

V širším měřítku rozhodně záslužný boj s větrnými mlýny, v tom užším zase mizerný filmový materiál, jehož zpracování se vzhledem k mlhavým (či velmi čerstvým) výsledkům klidně dalo o pár let odložit. Will Smith si poprvé od roku 2008 střihl opravdu náročnou roli a i přes občasné skřípání si relativně úspěšně sáhl na dno (abych si pořádně zarýpal, tak jeho akcent se jevil být spíš východo- než západoafrický a jistě by snesl nějaké to broušení). Gugu Mbatha-Raw by možná pro změnu snesla větší roli (nebo alespoň zmínku zde v profilu filmu), NFL by slušel silnější, charismatičtější hlas a snímek jako takový mohl o poznání lépe gradovat, ale na slabé čtyři hvězdičky mi to pořád vychází. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice zajímavé téma, jelikož na NFL každou neděli koukám a už mě tahle americká záležitost docela pohltila. Hned začátkem můžu ale říct, že Concussion absolutně nenaplňuje svůj potenciál. Máme tu klasické Oscarové drama, na kterém je strašně moc od začátku vidět, za jakým účelem je vytvořené. Will Smith tady hraje doktora Bennera Omalua původem z Nigérie, který se dostal do křížku se samotnou NFL když se snažil upozornit na CTE, která je spjatá s těmito kontaktními sporty. Dějově ani herecky ničím překvapivé a Concussion sklouzává do průměru životopisných dramat. Tak snad Will pochopí, že hrát v dramatu podle skutečných událostí nasazeném na konci roku společně s tím, že bude mluvit špatně anglicky neznamená jistou nominaci. A je jedno, jestli jste běloch nebo afroameričan. Zbytečný tyjátr. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahraný a dobře natočený film o zajímavém tématu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani působivosti fakt,že jede podle standardní šablony kdy člověk bojuje za vlastní pravdu proti mnohem silnějšímu soupeři.I když americký fotbal evropskému divákovi většinou nic moc neříká,tady je vše podáno natolik zajímavě a nenásilně,že ty dvě hodinky utečou jako nic...80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy napíšu, ale Will Smith zde hraje první ligu. Concussion se ale bohužel kromě hereckého výkonu Smithe a silného příběhu nemá čím pochlubit. Po celou dobu na mě film působil jako těžká, ocelová a zbytečně dlouhá koule, která stahuje perfektní herecký výkon Smithe do hlubin průměru. Je to veliká škoda, jelikož film měl obrovský potenciál. Ale i přes tato zjevná negativa jsem přesvědčen, že se jednoho dne bude o Concussion mluvit jako o filmu, ve kterém ze sebe Will Smith vydal to nejlepší. A to se počítá. „Need is not weak. Need is need... You have to be the best version of yourself. If you don't know what that is you pick something and fake it.“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Takých ľudí ako je doktor Bennet by sme na tomto svete potrebovali viac. Keď si ide človek za svojim, môže sa smelo postaviť aj veľkej korporácii a dosiahnuť úspech. Pozitívna záležitosť, slušne zahraná. Len toho patetizmu a patriotizmu tu bolo na môj vkus veľa, no na druhú stranu to ale asi k tomu americkému futbalu patrí. 70/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama