Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé získal nějaké povědomí o tomhle filmu, byl jsem z jeho konceptu nadšený. Prostě hodina a půl čisté akce se spoustou známých jmen a myšlenka také dost originální. Výsledek je dobrý, čekal jsem však víc, což je možná moje chyba. Sharlto Copley je naprosto skvělý, jako ostatně všude, kde se ukáže, jinak mě z herců nikdo zvlášť neoslnil. Nápady Free Fire rozhodně nepostrádá, jen se tam dost často (což se u tak krátké stopáže může zdát divné) objevují hluchá místa, která mě vyloženě nebavila. Ale jako celek film není rozhodně špatný. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ďalší žánrový zárez pre Wheatleyho tentokrát v absolútnej dramaturgickej jednoduchosti funguje práve na základe jeho jednoduchosti a hlavne schopnosti tvorcu pracovať v dĺžke deväťdesiatich minút s priestorom, zvukom a skvelým fyzickým herectvom predstaviteľov tak, aby každý fuck, cunt a samoúčelne rozmliaždená lebka prišla v presnom timingu a celé to príjemne zabavilo. Koncept vyťažený na maximum, možno dokonca aj o krok viac než by iní zvládli. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice průměrná, zmatená přestřelka, která má sice styl, ale v tom chaosu ani není vidět. Ještě když vám jdou na festivalu vložené titulky jednou moc dozadu, jednou moc dopředu, je z toho opravdová šifra. Kdo je kdo a kdo je s kým jsem rozeznala zhruba v polovině stopáže. I přes tato malá nedorozumění musím říct, že herecké výkony, vtipné hlášky a retro look táhnou tento snímek nahoru. Nejvíce potěšil Sharlto Copley, který tam měl zářez za zářezem. Potěšil i poněkud ostřejší závěr, ale to by nebyl Ben Wheatley. (Febio Fest 2017) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to vtipnej začátek - zábavné dialogy party stupidních idiotů s roztodivnými akcenty, atmosféra postupně houstne a člověk jen čeká, kdy se to celé posere. No a jakmile se to zvrtne, film vrcholí závěrečnou přestřelkou. Problém je, že onen vrchol nastane po dvaceti minutách a přestřelka trvá dvě třetiny stopáže. Vtipné dialogy ustanou a postavy už prakticky nevypouští nic zajímavého, jen na sebe křičí, do toho po sobě naslepo střílí a je to prostě celé děsná nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě docela rozhodilo, že bylo možné natočit snímek v podstatě v reálném čase, na jednom místě a s tím, že šlo o předání zbraní a peněz, které se zvrtlo. A to všechno v celovečerní délce. Nevěřil jsem tomu, ale a formát, který si to zvolilo, je to prostě dobré, má to zajímavé charaktery a nenudí to. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama