Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové volné pokračování 12 let v řetězech...Gary Ross sice není tak skvělý režisér jako Steve McQueen, ale i tak je jeho snímek působivý a řemeslně povedený, snad jen ten ,,televizní" look mu lze vyčíst... Co se obsahu a hodnot ve filmu obsažených týče, Free State of Jones nám tu prezentuje ony základní principy, z nichž vyrůstá celá západní (tedy naše) civilizace...o to smutnější je číst si tu některé zdejší komentáře... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(56/2017) / Matthew znovu zabil a bez problémov na seba zobral celý film. Bez neho by film stratil tak polovicu atmosféry. Inak je Free State of Jones poctivý, ale docela pomalý historický film o zaujímavej postave americkej občianskej vojny. Pre fanúšikov McConaugheyho a Civil War povinnosť. (8/10) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavá epizoda z Americké občanské války dokáže rychle vtáhnout do dění a v krvavém lazaretu uvěřitelně zlomit bojové přesvědčení hlavní postavy. Ani klasicky dobrý Matthew McConaughey však nemá na to udržet pohromadě dějepisnou historku, jež heslovitě (a zkresleně) předkládá události mnoha let a u málokteré se zastaví, aby ji nechala procítit. Pokrokové smýšlení o rovnosti lidí není (pro dramaturgii) samospásné. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Po pravde, spočiatku som sa trochu obával tohoto snímku s vynikajúcim hercom Matthewom McConaugheyom ( toto tvrdenie, by som ešte pred 10. rokmi - spochybnil ), ktorý len tak prešiel kinami ( samozrejme, že u nás sa pre istotu ani nepremietal, lebo skoro nikto by naň neprišiel ? ), akoby sa ani vôbec nenakrútil, jednoducho, čo najrýchlejšie bol ignorovaný, pritom jeho téma, je pre Američanov prvoradá, t.j - OTROCTVO spojené s občianskou vojnou. Som rád, že moje prvotné obavy rýchlo pominuli, lebo režisér Ross ma príjemne prekvapil ! Zatiaľ, najlepší snímok, ktorý som od neho videl. Réžia má kvality + by som pripočítal kameru a zvuk, alebo úvod bitky mi pripomenul úžasného Barryho Lyndona, ktorým akoby sa tvorcovia inšpirovali. Farmár, Newton Knight v skutočnosti EXISTOVAL, narodil sa v prvej polovici 19. storočia, v tej druhej pôsobil, ako vojak v občianskej vojne, na strane Únie. Po tom, čo jeho SYNOVEC, vedľa neho, po jeho boku, prišiel o život, rozhodol sa, že sa stane dezertérom, ušiel, pridal sa na stranu utláčaných, Afroameričanov, trochu mi evokoval Spartacusa, ktorý sa stal REBELOM. Oženil sa s černoškou, založil si vlastný štát - Free State of Jones. Skrátka, robil okolo seba dusnú atmosféru, a to sa mnohým nepáčilo. Najviac na filme vyzdvihujem CASTING ! Matthew, ako Newton, sa dosť naňho podobá, to u mňa potom rozhoduje, ako vnímam celkový film. McConaughey je hlavná postava, On v pohode sám utiahne celý film, pričom vidím tu i vedľajšie zaujímavé postavy, ako Mojžiša. Nebojte sa toho, že film má dĺžku nad dve hodiny, dostatočne ma zamestnal, aby som sa nenudil, a to kvôli dobrému spracovaniu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Matthew, a ty čo?? Máš pocit, že má divák problém zo spánkom?? A tak si sa rozhodol, že sa budeš podieľať na historickej dráme, ktorá bude miestami tak nudná, rozťahaná, nezáživná, až človek zabudne čo sa vlastne deje v úvode, jadre, pričom na záver z toho zíde tak prihlúpla pointa?? Ďakujem, neprosím. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama