Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (75)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jistě, jde o přímé pokračování Zakázané říše, takže zahrnuje stejné úhlavní postavy, byť nový příběh. Výprava opět kvalitní, to samé efekty, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to bylo prostě takové nijaké. Pořád se něco dělo a na větší nudu nebyl prostor, ale příběh už zdaleka nebyl tak sofistikovaný, ani postavy zábavné. Celkem mě překvapilo, že se tomu upsaly hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, nebo Jackie Chan, kteří své role zvládli znamenitě a paradoxně byli z celého osazenstva zřejmě ti největší sympaťáci. Ale jinak? Nemastné, neslané dobrodružství v docela nudné inkarnaci Číny. Stále obdivuju Rusy, s jakou vervou se pustili do této filmové série, ale na víc než průměrnou podívanou to nestačilo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má všechno. Čínskou princeznu, ruského cara, anglickou šlechtu, Arnolda Schwarzeneggera, Jackieho Chana, létajícího mončičáka, hi-tech armádu, draka a dokonce i první díl, fikaně schovaný pod názvem Zakázaná říše. Zápletka smotala co mohla, a podle toho to taky vypadá. Nic nedává smysl, a nad dějem je lepší nepřemýšlet. Efekty ovšem nevypadají úplně zle, choreografie soubojů nevzbuzuje smích ani zoufalství, a obě stárnoucí hvězdy mají dost velké role, aby to nebyla jen větší camea. Dojem tedy není vyloženě mizerný, ale o průměru žánru si může tahle fantasy nechat jen zdát. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jako většina, jsem si to pustil hlavně díky přitomnosti Jackieho a Arnoldo. Ti se objeví hlavně na začátku ,kde mají docela dost protoru, asi aby to evokovalo, že budou mít třeba i hlavní role, no a pak o nich celý film už neuslyšíte, až do závěrečné scény, kde se zas objeví. Oba určitě pěkně vydělali aniž by se přetrhli, mají ti sice společnou bitku, ale ta je spíš parodií na jejich hvězdné akčné scény, ale budiž jim přáno...Další hvězdná jména, Dance a Hauer se tu jen mihnou, a sotva je postřehnete. Zbytek filmu táhnout spíš neznámé tváře, hlavně ty Čínské se od sebe klasicky nedají rozeznat, takže ani pořádně nevíte kdo je kdo. Fantasy prvky docela fungují, tvůrci se aspoň snaží o něco originálního, ale akce i scénář jsou slaboučké, mnohdy až dětinské, těžko vlastně říct, pro koho je film určený. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Dračí pečeť jsou vlastně dva filmy, které spolu téměř nesouvisí. První z nich mohl vzniknout díky tomu, že první díl byl komerčně úspěšný a tak se do druhého sehnali dvě akční legendy - Arnie a Jackie. Jejich linka trvá na začátku filmu cca. 40 minut, je zábavná, vtipná a jejich souboj je kvalitně zpracován (zřejmě za choreografií stál sám Jackie, ostatní bitky ve filmu jsou tuctové). Poté začne druhý film, který se odehrává celý v Číně. Není špatný, ale dýchá z něj, že není příliš originální. Na jedno zhlédnutí je to fajn a bitku hvězd si, možná, ještě pustím, ale jinak jde o průměr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čínsko-ruská spolupráca radšej takto. Film sa dočkal veľkého hejtu a dokonca porovnaniu s tými vyprahnutými súčasnými českými rozprávkami, ale práve keď s nimi to porovnám, tak je to oveľa lepšie. Pre deti myslím, že v poriadku, lepšie než buzny od Disneyho. A Jackie Chanovi tá sivá brada aj normálne pristala. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (5)

  • Akční režii na filmu dělal He Jun. (Rominator)

Reklama

Reklama