Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 4

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (86)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dost debilní pokus o ruskej Blockbuster, kde se podělalo snad všechno, co se podělat mohlo, scénář je natolik pitomý, že v podstatě všechny postavy krom té hlavní by se dali charakterizovat jako totální hovada bez mozku, které chlemtají vodku, s oblibou mávají šavlí a mají zálibu v dlouhých a divných knírech. U minimálně poloviny postav je jejich motivace buď nejasná, nebo jenom dementní, stejně jako obsazení Tywina Lannistera, které slouží zřejmě jen k tomu, aby mohl báťuška putin onanovat na Krymu, kterak velké produkce se to v růsii tvoří. Akce je horší, než co se dá vidět u českých pohádek let devadesátých (a to myslím zcela vážně), šermířské souboje bezzubé jako devadesátiletý boxer s Alzheimerem, který zapomněl kam si dal protézu, digitální triky jsou zas na úrovni něčeho hodně béčkového z americké produkce začátku tisíciletí a hrozná snaha vyrobit záběry tak, aby mohli hezky prostorově vystupovat ve 3D je dnes poněkud směšná. Nudné, zbytečně dlouhé, debilní a monstrózně nepovedené se zcela nefunkčním závěrem, to i ten tupej Van Helsing byl lepší. Krleš. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V popisku chybí HOROR to je jasné, ale jen tak okrajovej. Občas podle mého až moc spletené a člověk neví, jestli to co vidí opravdu je nebo má někdo haluz jelikož měl mnogo vodky, ale ty dvě a čtvrt hodiny docela utekly a vím, že si to pustím jednou znova....obludy se mi líbily a scéna kdy se změní spolustolovníci nemá nejmenší chybu stejně tak nahánění kočáru smečkou napůl sežralých vlků. Milé překvapení z ruska, ale na čtvrtou hvězdu bych do sebe musel naklopit hodně vodky. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Bratrstvo kozáků povečeří s Adélou, je z toho digitální taškařice, po jejímž zhlédnutí by Gogol Večer na samotě u Dikaňky neuroticky ukopal Revizora. Natočeno je to nádherně, jen se to kapku vyVíjí ve všechno možné, jen ne Vije. Slovanské krasavice Vijí věnce, digivlci Vyjí potemnělým lesem, sem tam se objeví pařezy z Mrazíka a pohazují si Ivanem a po zakarpatské samohonce může mít jeden príma halušky, až vidí létající Krejzyfrogy. Takže, kdo se těšil na pořádného strašidelného Vije jako já, ať si nakoupí raději verzi z roku 67, kdo na skvěle udělanou kůl pičovinu s mastnými homocopy komických atamanů, ať si omrdá koleno. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmová častuška. Děj uhání vpřed jako splašené stádo koní a zadupává veškerou možnou poetiku, která by mohla tu a tam vyrašit. Nedokázal jsem držet krok a tak jsem jen tak znuděně kráčel po stopách v blátě. Teprve když jsem po hodině dorazil do chýše démonů a pohlédl do očí Vije, na chvíli jsem pocítil i lehké vzrušení. Bohužel velmi rychle opadlo a já se zase šoural dál. Konec téhlé bláznivé show už byl naštěstí na dohled. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hrozně roztahaná, barvičkama, digitálem, kýčem a popkulturním odpadem zprzněná Gogolova klasika. Nebráním se novým přístupům, ale britský učenec tam neměl, co dělat. Přitom by stačila chajda, temný les a strašidlo, jenže když je to ve 3D... :( . Závěrečný rozcestník je nechtěně velmi symbolický. Pro Ukrajinu je to zásadní křižovatka. 38%. ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu si měla zahrát i modelka Nataliya Vodjanova, ovšem podle modelingové smlouvy měla zakázáno měnit svou vizáž. Role přitom vyžadovala zkrácené a změnu barvy vlasů. (Dlee)
  • Pro potřebu filmu byla speciálně vytvořena technologie "Lokální GPS" která dokázala spojit reálné a virtuální dekorace dohromady. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama