Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (599)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Napínavá akční rekonstrukce jedný z největších kravin hamižný korporátní demence, jaká se teď v nedávný paměti přihodila. V první fázi se divák musí provrtnout naftařskou hantýrkou, ale vzhledem k vtípkům a přímočarosti to není nijak útrpný. Následuje fáze zlověstný praskání na povrch a unikání plynů (což je hororovější než téméř jakýkoli horor co jsem viděl za poslední roky), než přijde na to závěrečný katastrofický ohňový inferno a silně heroický chvilky (otazník do jaký míry je ten přeskok taky na základě skutečnosti, ale...). Řemeslně topka a trojice Wahlberg, Russell a Malkovich prostě ví jak táhnout herecky, takže tu je drama co podělá jen málokoho. Mám rád když takhle k všeobecně propíraný významný události později vznikne kvalitní film a člověk si to všechno hezky - a "hollywoodsky" - urovná, viz třeba pár týdnů zpátky SULLY nebo snad i nadcházející PATRIOTS DAY. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem toho v poslední době zažila docela dost. Nouzové přistání na řece Hudson, krach na Wall street, velké problémy, týkající se uranových dolů ve Finsku a na ropnou plošinu mě nikdo nedostane. Zkrátka jedna katastrofa za druhou. Tohle byla poměrně velká havárie, kde zahynulo i několik lidí, ale i když jsem to viděla pouze díky filmové animaci, tak se vůbec nedivím. Závěrečná část byla asi nejpůsobivější a některým aktérům absolutně věřím, že se rozhodli později své zaměstnání změnit. Mark hrál tradičně výborně, ale Johna Malkoviche jsem skoro nepoznala. Celkově jsem spokojená se zpracováním, ale už ne s tím, že se něco takového skutečně děje.............peníze hýbou světem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Podobné katastofy s globálnym negatívnim dopadom na prírodu sa budú opakovať do doby, kým zdravý rozum nezvíťazí nad chamtivosťou. Niekoľko zaújimavostí: Firma BP, ktorá bola za udalosti zodpovedná: Ušetrené financie nedodržaním protokolov: 125 tisíc dolárov. Škody na ľuďských životoch: 11. Finančné škody firmy: Súdne: 42 miliárd dolárov na odškodných, pokuta 18 miliárd dolárov vystavená USA + zákaz nových obchodných kontraktov s USA. Prírodné škody: 780,000 m3 oleja v Mexickom zálive, milióny rýb, živočíchov a rastlín mŕtvych či otrávených. Následky: Z ropného otvoru dodnes uniká olej - nepodarilo sa ho úplne uzatvoriť. Ryby majú v okolí katastrofy 6x vyššiu úmrtnosť, než predtým. Čistenie oceánskeho povrchu ešte stále trvá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Povedený a celkem působivý civilní katastrofický film. Tyhle filmy natočené na základě skutečné události jsou divácky hodně oblíbené a Deepwater Horizon dobře ilustruje, proč tomu tak je. Peter Berg se sice zcela nevyvaroval žánrových klišé, ale jejich koncentrace a intenzita není tak vysoká, aby je divácká zaujatost nedokázala absorbovat. Rozdíl mezi realitou a hollywoodskou rekonstrukcí reality pak dobře dokládají závěrečné fotografie skutečných aktérů této události...je obrovský... :-) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama