Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (478)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme tady proto, že ti Oceán nabulíkoval, že jsi vyvolená." Já vím, že je to Legenda o konci světa a o plachtění, ale pro mě to prostě je film o zmateném slepičákovi, který nevynechal jedinou příležitost, aby mě rozsekal. Taky tam byla Vaiana a Maui, kteří zachraňovali svět, za což jim děkuju, ale ovace sklízí opeřenec a možná Vaiana za to, jak se uměla nádherně plesknout svými vlasy do tváře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě vytáčejí k nepříčetnosti pohádky, kde se dobrou polovinu stopáže kdáká. Zde se ovšem kdákání dalo více než poslouchat. Obzvlášť píseň, která byla nominována na Oscara byla vynikající. A kde jinde má divák možnost uslyšet zpěv Dwayne Johnsona. Nutno podotknout, že nebyl vůbec zlý, dost mě překvapil. Děj je velmi jednoduchý, což je u pohádek spíše výhodou. Trošku mi scházela větší poutavost. Přeci jenom mě do sebe úplně nevtáhl. Humor zde útočí na nejmladší publikum, ale musím se přiznat a zastydět, že na nás se spolusledovatelkou párkrát zafungoval. Pokud si potrpíte na kvalitní moderní animaci, tak byste tuto pohádku rozhodně neměli vynechat. Audiovizální orgasmus. Od vyššího hodnocení mě odrazuje vyloženě jenom absence trošku promakanějšího děje. Technická stránka je vrcholem současnosti. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tohtoročný druhý animák od Disney bol asi najväčším očakávaním od tohto štúdia. "Moana" ma okamžite zaujala svojim nápadom a bol to film, ktorý som chcel jednoznačne vidieť. A tak som konečne dnes kúpil svoje lístky do kina, sadol si do kina s manželkou a pozreli si spolu slovenskú nadabovanú verziu. No po tom, čo som mal možnosť tohto roku už vidieť Zootopia, nemám pocit, že by tento film fungoval až na takej vysokej úrovni. Nechápte ma zle, stále si myslím, že ide o vynikajúci animovaný film. Úvod je vynikajúci, záver je ohromujúci, je to schopne nadabované a Lukáš Latinák ma ako Maui skutočne veľmi pozitívne prekvapil. Plus musím povedať, že aj postavy sú zaujímavé a aj cesta je zaujímavá. No prečo tento film nefunguje až tak dobre? Pretože mám pocit, že "Moana" je viac typický Disney animák. Kým Zootopia bola absolútne vynikajúca a mala momenty, ktoré utkvejú ešte dlho po dopozeraní v pamäti a má skvelé posolstvo do dnešnej doby, toto je pre mňa skôr typický rodinný animovaný film, ktorý je výborný. Ja som si sledovanie užil, malo to svoje vynikajúce momentky a som za to rád. Dokonca musím povedať, že aj malý animák pred filmom sa mi veľmi páčil. Jediné čo ale doporučujem je vypočuť si skladby v originálom anglickom podaní. Preklad im dosť škodí. Určite sa k filmu ešte vrátim a teším sa na ďalší animák od Disney v roku 2018. Hodnotenie: A- ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

U třetího hudebního čísla mě napadlo, že to je něco jako kříženec představení Cirque du Soleil a muzikálu A. L. Webera. Taneční čísla jsou dechberoucí, barvy zářivější než neony, árie hudebně nápadité. No ten příběh... nevím, Tichý oceán je má láska, i když jsem tam byl jen měsíc (nebo tři, když započtu i civilizovanější ostrovy). FIlm mě moc nedostal, možná by to lépe fungovalo na dítě. Při vypnutí mozku, když nechám barvy a hudbu působit na první signální... to asi zvednu na 4*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

56. celovečerní Disney Polynéská odyssea s holčičí hrdinkou? To je samozřejmě velmi dobrý nápad na Disneyovku. Zprvu jsem tomu sice moc nevěřila, ale ty klasické atributy je třeba stále aktualizovat a pokud se dařilo tomuhle trendu už od Ariely, není důvod aby Moana / Vaiana nefungovala. I ona je teenka bez bázně a hany, i ona má dvojici oblíbených zvířecích kamarádů, i ona je odvážnější než mnohý dospělák v jejím okolí. Je mrštná, má čisté srdce a ty nejhezčí oči. A samozřejmě miluje svou babičku. Což je dobrý vzor pro pišišvory. Ve výsledku je to další film, který má šanci zdomácnět. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynésštině znamená Lalo pod a Tai znamená moře. (CrypzzXD)
  • Aby filmaři vytvořili věrohodnou noční oblohu, oslovili astronomy a ti jim pomohli zjistit, jaké hvězdy mohly být před 2 000 lety vidět na obloze. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama