Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Česák má rád BLAIR WITCH a je to cítiť. Ostatne úvodné rozhovory s obyvateľmi na to hneď patrične upozorňujú. Páčila sa mi technická stránka, kamera a zvuk. Rovnako bubák mal potenciál. Dojem mi kazili dosť nepresvedčivé herečky, až prílišná podobnosť s vyššie menovaným BW (dom v lese included!) a akási koncepčná neukotvenosť (prečo sú tam prestrihy na interview s jednou hrdinkou, keď film končí ako končí? Alebo to mal byť akýsi náznak, že to predsa len neskončilo tak, ako sa zdalo? Tak ako tak, nefunguje to). Základné remeslo má ale režisér v rukách, tak som zvedavý či predstaví aj niečo originálnejšie. Potenciál tu je. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tomto kraťasu se mi líbila ta okolní začáteční omáčka víc než celý hlavní děj dohromady. Super řemeslně odvedený vizuál Villmark hadr a barák jak z Kruhu mě nejdřív šíleně navnadily. Když ale na scénu přišly dvě studentky, kvalita šla dolů. Co se alespoň dialogů týče (ty stály fakt za hovno). Radši neříkat nic. Dalším smutným faktorem byla přílišná délka stopáže, protože v podstatě se dlouho nic neděje a graduje jen pětiminutové finále. Napětí bylo občas přítomné, ale lekačky zbytečně hlasité. Pro mě spíše průměr jako uznání, jinak žádný objev. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže rodina Česákových se rozhodla, že nám předvede svou extra třepotavou FF kameru. A mámo, zapojíme do toho oba dědy, bábu a nejlíp všechny příbuzný. Nicméně si úplně nemyslím, že by v roce 1869 dva frajeři v monterkách a dědouš v tesilkách a proletářským klobouku honili holku v prostěradle po lese, natož s bambusovou loučí z Bauhausu. Bohudík to nemění nic na tom, že tenhle "kraťas" měl velice slušnou atmosféru, profi kamera a záběry exkluzivní, škoda jen, že 15 rozmazanejch minut je celá půlka tohohle díla, kdy bylo vidět kravskou p..u a to doslova, jelikož se konec odehrával ve starým kravíně. Nevím jak v Orlických horách, ale většinou kravíny nebejvaj uprostřed lesa. Nevadí. Pořád je to lehce lepší průměr. 55% ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle českej studenskej film čerpá příběh z orlickozáhorských pověstí. Hned v úvodu nám krátkou story představí vo co půjde a jde se na věc. Není to sice nic novýho pod sluncem, ale koukat se na to dá. Atmosféra je hutná a pár lekaček by se taky našlo ( jestli funkční to už musí každej posoudit sám ). Samotnej výběr " hereček " mě ze začátku sral, ale rychle jsem si zvykl. Velkým mínusem je závěr. Když už točím něco 1000x viděnýho tak by to měl osvěžit alespoň originální a překvapující konec. Ale to bych asi chtěl moc. Na český poměry solidní průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Náklady filmu byly velmi malé, jak uvádí režisér filmu Jiří Česák, všehovšudy to byly asi 4 000 korun. (Allica)
  • V době finalizace filmu se vybíralo dohromady z pěti hotových variant zakončení děje. (jiri.cesak)
  • Ve scéně, kdy postava Lucie dojde do opuštěného domu, vyjde až na půdu, kde se natáčel dřívější film Jiřího Česáka Čertův mlýn (2014). Z natáčení je tam vidět ještě nůše. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama